Ассоциация помощи пострадавшим инвесторам
19-04-2024 2:28
http://investhelp.com.ua/ru/print/20871

Звернення інвесторів соціальної програми «Доступне житло» 70/30 до ЗМІ
Апрель 16, 2013 

Шановні журналісти та фахівці ГО «Асоціація допомоги постраждалим інвесторам»!

Ми інвестори  соціальної програми «Доступне житло» 70/30 першої черги по провулку  Моторному  3-А, 4, 6, 8, що у Голосіївському районі м. Києва, звертаємось до Вас з проханням висвітлити нашу проблему в ЗМІ. Ми вже майже рік мали жити в своїх домівках, вимушені кожен день бігати і шукати правду в різних інстанціях, так як наше будівництво безстрокове.

Ще наприкінці 2010 року департамент будівництва та житлового забезпечення зібрав гроші, прикриваючись програмою «Доступне житло», з 270 сімей, які перебували в чергах на покращення своїх житлових умов, в розмірі 95% вартості квартири. Будівництво розпочали у грудні 2011 року. Будинок ввести в експлуатацію мали в другому кварталі 2012 року. Строки переносили 3 рази . На сьогодні є дві коробки, які нічого не варті, так як не має комунікацій. Нам обіцяють ввести будинки в експлуатацію в червні,  говорячи, що  це - «технічно можливо» за умови всіх джерел фінансування. Нам не зрозуміло, чому місто  заздалегідь не спроможне було прокласти комунікації  і хто дозволив забудовнику   розпочинати  будівництво з документами на стадії «робочий проект»? За чиїсь помилки з нас незаконно  вимагають доплату в розмірі 1217 грн. 10 коп. за кожний вже сплачений квадратний метр, мотивуючи це експертизою, яку провели через два роки після початку будівництва, чомусь тільки для учасників програми «Доступне-ЖИТЛО». Проблему доплата не вирішить, якщо держава не виділить кошти на комунікації! Ми вбачаємо тут сплановану аферу, прикриваючись державною програмою, Департамент Будівництва та Житлового Забезпечення  створює для забудовника -  ККУП «Спецжитлофонд», комфортні умови! Забудовник продає соціальні квартири майже по комерційній ціні, але за це має пільги в оподаткуванні та отримав безкоштовну ділянку, згідно рішення Київської Міської Ради від 14.06.2007 р. №868/1529  на будівництво «Соціального житла». Ми не розуміємо, чому чиновники не реагують на заздалегідь сплановану аферу державного рівня? На наші звернення отримуємо відписки, що «Причиною сповільнення будівництва є не достатнє фінансування з бюджету, в бюджеті не має коштів»!

 Дуже сподіваємось за допомогою журналістів донести до суспільства, що прикриваючись  державними програмами, чиновники КМДА розкрадають бюджетні кошти та кошти інвесторів, цим компрометуючи президентську програму «Доступного житла».

Просимо посприяти виділенню 56 мільйонів грн. на зовнішні комунальні мережі по провулку Моторному та проспекту Науки в м. Києві.

Просимо також зупинити незаконні доплати з інвесторів - пільговиків. Готові до співпраці з журналістами та ВГО «Асоціація допомоги постраждалим інвесторам»!

Просимо також Вашої підтримки під час проведення акції протесту під стінами КМДА: м. Київ, вул. Хрещатик 36, 16.04.2013 р. о 14.00 та запрошуємо журналістів до участі!

З повагою, представник інвесторів-пільговиків: Орєхова Валентина Іванівна 067 4058411.

Иллюстрации

 


Назад Печать