Ассоциация помощи пострадавшим инвесторам
18-04-2024 23:38
http://investhelp.com.ua/ru/print/22057

Олексій Гончарук: декларація-реверанс Мінрегіону перед іноземними представниками
Сентябрь 17, 2012 

Мінрегіон підписав Протокол про співпрацю з Університетом штату Огайо – виконавцем проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Програма розвитку законотворчої політики України (ПСП-ІІ).

Як повідомляє прес-служба Мінрегіону сторони домовились співпрацювати у трьох напрямках: проведення навчальних заходів для співробітників Мінрегіону, відповідальних за нормо проектування, виконання стажування інтернів в керівних органах виконавчої влади, розширення доступу громадянського суспільства до законодавчого процесу з питань державної, регіональної, житлової політики і політики у сфері будівництва, архітектури, містобудування та житлово-комунального господарства.

Підписання Протоколу про співпрацю Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк прокоментував так: «Сьогодні Мінрегіон є розробником соціально-значущих проектів нормативно-правових актів, зокрема, з питань реформування житлово-комунального господарства, передбачених Національним планом дій на 2012 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 роки. Ми потребуємо експертного погляду громадянського суспільства з цих питань. Упевнений, що використання сучасних технологій, з одного боку, і активної позиції громадян, з іншого боку, дозволить ефективно вирішити наші проблеми, що є актуальними у порядку денному розвитку країни».

«Заява пана Близнюка про «...потребуємо експертного погляду громадянського суспільства» виглядає, як чергова декларація-реверанс перед іноземними представниками, яка не наповнена реальним змістом. Насправді ж, досвід співпраці Асоціації з Міністерством, нажаль, говорить про зворотнє: самі обіцянки і жодних реальних дій, що свідчили б про бажання чути і працювати над вирішенням проблем. Так, наприклад, міжвідомча комісія, створена Мінрегіоном на виконання розпорядження Прем’єра Азарова для оперативного вирішення питань інвесторів довгобудів, попри офіційні заяви та особисті обіцянки Міністра досі не провела жодного робочого засідання. Лише балаканина і спроба імітації діяльності» - зазначив президент Всеукраїнської громадської організації «Асоціація допомоги постраждалим інвесторам» Олексій Гончарук.

Прес-служба Асоціації 

Иллюстрации

 


Назад Печать