Ассоциация помощи пострадавшим инвесторам
29-03-2024 17:03
http://investhelp.com.ua/ru/print/22191

Дві тисячі доступних квартир у Києві пообіцяв Олександр Попов
Август 27, 2012 

110 квартир у 16-поверхівці на столичній вул. Борщагівській роздали за міською програмою будівництва доступного житла "70/30". При цьому 30% вартості оплатило місто, решту - нові власники.

Як розповіли новосели, квартири вони отримали через рік після поставлення на чергу. Власним коштом вносили 200-400 тис. грн.

Новобудову 22 серпня відкрив голова КМДА Олександр Попов. Чиновника обступили десяток киян.

"Нас обдурили. В угоді вказували ціну квадратного метра 4332 гривні. А забудовник вирішив підняти плату на тисячу гривень. Ми таких витрат просто не потягнемо", - розповів чоловік років 30.

Попов відповів: "Щоб компенсувати, потрібно 20 мільйонів гривень. Місто заплатити не зможе. Я вивчу цю справу і тоді зможемо вам допомогти. Але ви теж повинні піти нам на зустріч".

Сьогодні ж у Києві відбулася виставка "Доступне житло". Відвідувачам розповідають про умови отримання кредиту під 3% річних. Офіційний дохід родини має бути не нижчим 7 тис. грн на місяць. Інші заробітки не беруть до уваги. Претендент повинен стояти на квартирній черзі. А на неї ставлять за умови, якщо теперішня площа помешкання - менше 7 кв. м на одного жителя. За підрахунками, таким вимогам відповідають менше 1% черговиків. При цьому, на квартобліку нині перебувають понад 1 млн родин. Перший внесок, 25% вартості квартири, треба сплатити власним коштом. У Києві ця сума складе щонайменше 100 тис. грн.

"У вересні ми внесемо на розгляд міської ради пропозицію, щоб місто оплачувало бюджетникам перший внесок за квартиру. Вчителі і лікарі не мають гарних зарплат, тому будемо їм допомагати. Хочемо, аби до кінця року, ще до двох тисяч киян отримали квартири у рамках програми "Доступне житло", - сказав голова КМДА.

При цьому він не зміг вказати джерела фінансування.

Сергій ДЗЕХ, Володимир МУКАН


Назад Печать