Ассоциация помощи пострадавшим инвесторам
20-04-2024 11:42
http://investhelp.com.ua/ru/print/22393

Прем&lquot;єр-міністр вручив ключі від квартир у рамках програми доступного житла
Июль 24, 2012 

Прем’єр-міністр України Микола Азаров взяв участь у відкритті нового житлового будинку, збудованого за Державною цільовою соціально-економічною програмою будівництва (придбання) доступного житла. Будинок розташований у м. Києві за адресою вул. Композитора Мейтуса, 4-а, має 251 квартиру, з них 212 придбані учасниками програми «Доступне житло», у тому числі – молоді сім’ї (78 квартир), військовослужбовці (14), вчені та науково-педагогічні працівники (10) тощо.

Прем’єр-міністр оглянув одну з квартир у зазначеному будинку, поспілкувався з представниками будівельної компанії, а також вручив ключі від помешкань.

«Подія у нас сьогодні радісна: ми заселяємо прекрасний будинок. Я переконався, що оздоблення квартир якісне. Ми ще раз мали змогу переконатися, що програми доступного житла у нас реалізуються», - заявив Микола Азаров.

За його словами, зараз в Україні реалізовується дві програми, які дозволяють громадянам отримати доступне житло: Державна цільової соціально-економічної програми будівництва (придбання) доступного житла на 2010-2017 роки та державна програма, яка передбачає здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов.

Згідно з умовами Державної цільової соціально-економічної програми будівництва (придбання) доступного житла на 2010-2017 роки держава компенсує 30% від вартості житла. Решту коштів громадяни сплачують самостійно.

Глава Уряду поінформував, що за цією програмою впродовж 2010-2011 років державну підтримку отримали понад 1 350 сімей, які потребували поліпшення житлових умов. У 2012 році у державному бюджеті на ці цілі передбачено 200 млн. гривень, що дозволить залучити до участі у програмі 1600 сімей.

Микола Азаров також звернув увагу на те, що з червня 2012 року також розпочато реалізацію програми здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов. На сьогодні до участі у програмі визначено 188 об’єктів житла для придбання 8258 квартир.

«Ця програма реалізується під постійним контролем Уряду», - наголосив Прем’єр-міністр.

Він нагадав, що механізм здешевлення іпотечних кредитів вартістю не більше 16% річних, наданих на строк до 15 років в гривні, передбачає часткову компенсацію позичальнику фактично сплачених відсотків до рівня 3%, решту – компенсує держава. За словами Миколи Азарова, відсоткова ставка повинна поступово знижуватися, тоді житло стане ще доступнішим: «Не завжди ставка буде 16% - буде і менше. Я думаю, що ми найближчим часом доведемо цю ставку до 5-6%. Але незалежно від розміру ставки громадянин однаково платитиме 3% за своїм кредитом», - додав Глава Уряду.

Прем’єр-міністр наголосив, що ці дві програми повинні зробити дійсно доступним житло для українців. Він зазначив, що різноманітні механізми здешевлення придбання житла для населення поступово набирають обертів.


Назад Печать