Ассоциация помощи пострадавшим инвесторам
19-04-2024 16:02
http://investhelp.com.ua/ru/print/22813

Регіони мають до 28 травня відібрати об&lquot;єкти і сформувати перелік банків для участі в програмі "доступної" іпотеки
Май 28, 2012 

Обласні державні адміністрації, керівництво Автономної Республіки Крим, Київська та Севастопольська міськдержадміністрації мають до кінця поточного тижня завершити відбір об&lquot;єктів і сформувати перелік банків для участі у програмі "Доступне житло", за якою населенню видаватимуть кредити на купівлю житла під 3% річних у гривні терміном на 10-15 років.

"Обласні державні адміністрації, уряд Автономної республіки Крим, Київська та Севастопольська міськдержадміністрації... до кінця тижня мають повністю завершити вибір об&lquot;єктів і подати пропозиції для розгляду Міжвідомчою комісією при Мінрегіоні, а також сформувати винятковий перелік банків-учасників програми", - повідомляється в прес-релізі Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства (Мінрегіон) з посиланням на рішення учасників наради, що відбулася у відомстві 17 травня.

Крім того, регіони мають до 22 травня визначити організації-розпорядників коштів нижчого рівня та подати їх перелік на узгодження Мінрегіону.

Згідно з повідомленням, вже з кінця травня буде опрацьовано повноцінний механізм реалізації цієї програми, зокрема, до 1 червня в усіх регіонах має запрацювати "єдине вікно" для прийому документів від населення, що бажає взяти участь у програмі, на веб-сайтах ОДА мають з&lquot;явитися відповідні інформрозділи, заробити спеціальні "гарячі" телефонні лінії.

"Головний об&lquot;єкт у рамках нинішнього порядку - довгобуди, що з&lquot;явилися з початком фінансової кризи, на добудову яких у забудовників не вистачає коштів. Однак без резерву будівельна галузь зростати не може. Тому облдержадміністраціям вже нині необхідно забезпечити відведення земельних ділянок під будівництво доступного житла, що мають всю необхідну інженерно-транспортну інфраструктуру", - наводить прес-служба слова глави Мінрегіону Анатолія Близнюка.

Міністерство також зазначає, що розроблені паспорт бюджетної програми та механізм розподілу бюджетних коштів, які воно відправило понад два тижні тому, досі не погодили Мінфін і МЕРТ. Тому учасники наради вирішили рекомендувати Міністерству фінансів затвердити паспорт бюджетної програми, а Міністерству економічного розвитку та торгівлі - узгодити розподіл бюджетних коштів.

Раніше прем&lquot;єр-міністр Микола Азаров заявляв, що збільшення кількості учасників держпрограми "Доступне житло" до 100-200 тис. сімей щорічно дасть змогу Україні за 10 років вирішити житлову проблему.

Як повідомлялося, перший в Україні договір за програмою "дешевої" іпотеки було укладено в Сумах 15 травня.

Раніше глава Мінрегіону Анатолій Близнюк повідомляв, що учасниками програми "дешевої" іпотеки зможуть стати не лише черговики. А.Близнюк також повідомляв, що станом на 8 травня поки що лише Ощадбанк (Київ) виявив бажання взяти участь в цій програмі.

Станом на 1 січня на обліку з метою поліпшення житлових умов перебуває 1,138 631 млн одиноких громадян та сімей Україні.


Назад Печать