Ассоциация помощи пострадавшим инвесторам
29-03-2024 13:08
http://investhelp.com.ua/ru/print/23113

Акція протесту позичальників «Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву»
Апрель 17, 2012 

У середу, 18 квітня, відбудеться акція протесту позичальників «Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву» Київської області та м. Києва. За підтримки ВГО «Асоціація допомоги постраждалим інвесторам» .

Учасники акції вимагатимуть від Прем’єр-міністра України, Миколи Азарова та Кабінету Міністрів України:

1. Терміново погодити паспорт програми для надання державної підтримки для будівництва (придбання) доступного житла та забезпечити реалізацію постанови КМУ від 29 лютого 2012 р. № 193 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання державної підтримки для будівництва (придбання) доступного житла» у поточному місяці.

2. З 1 травня забезпечити надання державної підтримки потерпілим позичальникам Молодіжного фонду на підставі постанови КМУ від 30.11.2011 № 1231.

3. Протягом квітня прийняти постанову КМУ про збільшення статутного капіталу Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому» на 2012 рік.

Адже Уряд ухвалив рішення про виділення 1 млрд. гривень на здешевлення іпотечних кредитів для будівництва «Доступного житла». Це передбачено змінами до Державного бюджету України на 2012 рік. Про що Микола Янович, як Прем’єр-міністр повідомив під час засідання Кабінету Міністрів України.

На жаль, Уряд забуває про вже існуючі зобов’язання перед громадянами. Мається на увазі норми постанови Кабінету Міністрів України від 30.11.2011 № 1231 «Про затвердження Порядку надання кредитів позичальникам Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву». Цією постановою передбачено надання: нових кредитів позичальникам Молодіжного фонду минулих років по будинкам, які не побудовані та визнані Мінрегіоном проблемними, а також державної підтримки у розмірі 30 відсотків вартості житла у рамках державної програми забезпечення громадян доступним житлом.

Так позичальники з подачі держави та колишнього керівництва Фонду вклали усі свої кошти для будівництва власного житла та були обдурені ними. На сьогодні вони визнані потерпілими у кримінальних справах проти посадових осіб Молодіжного фонду та недобросовісних забудовників, але питання з житлом не вирішене. Тому вони сподівались, що з прийняттям постанови Кабінету Міністрів України від 30.11.2011 № 1231 їх сім’ї поступово отримають власні оселі.

Проте реалізація цієї постанови не розпочалася: Молодіжний фонд не може надати позичальникам ні кредитів, ні державну підтримку.

Позичальників «Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву» Київської області та м. Києва турбує питання: «Хто, або що наразі гальмує цей процес?»

Дата проведення: 18 квітня 2012 року
Місце проведення: Кабінет Міністрів України, м. Київ, вул. Грушевського,12/2
Початок: 9.15 год.

Руслана Величко, Прес-секретар
Асоціація Допомоги Постраждалим Інвесторам
(044) 228-28-42/063 187 41 06
info@investhelp.com.ua
www.investhelp.com.ua

Иллюстрации

 


Назад Печать