Ассоциация помощи пострадавшим инвесторам
29-03-2024 8:00
http://investhelp.com.ua/ru/print/23229

Коли ж «почують кожного»?
Апрель 05, 2012 

Сьогодні, 5 квітня 2012 року, відбулась акція протесту інвесторів по вул. Теремківська, 3 під Київською міською державною адміністрацією. Люди вкотре вийшли під стіни адміністрації відстоювати свої законні права на житло.

У 2004 році Київська міська рада виділила Голосіївській районній раді земельну ділянку, де планували побудувати житловий комплекс. 10 травня 2005 року був укладений трьохсторонній договір між Голосіївською райрадою (Тетяни Строкань), приватним підприємством «Ветеран-Авіа» (Максима Кондратьєва) та комунальним підприємством «Голосієвобудінвест» (Ігоря Поліщука). Згідно з угодою, замовником будівництва стало комунальне підприємство «Голосієвобудінвест», а на «Ветеран-Авіа» переклали окремі функції замовника. У 2006 році ТОВ «Холдингова компанія «Укрінвестбуд» почала залучати кошти інвесторів на зведення цього об’єкту. Хоча кошти залучалися, будівництво об’єкту не починалось. Деякі інвестори, зневірившись у зведенні об’єкту, змогли забрати кошти, інвестовані у будівництво, через суди. З-за розголосу ТОВ «Холдингова компанія «Укрінвестбуд», втративши репутацію та потік інвесторів, залучає ЗАТ «Город-Сад», яке згідно договору, підписаному між інвесторами та забудовниками, мало ввести будинок в експлуатацію наприкінці 2007 року. Проте через деякий час ЗАТ «Город-Сад» з невідомих причин зникає з об’єкту будівництва, залишивши по собі лише встановлені бетонні конструкції та зелений паркан навколо об’єкту.

У 2008 році кошти інвесторів почало залучати товариство «Печерськ-інвест». Директор компанії Ігор Корицький створив гучну рекламу і інвестори знову почали вкладати кошти в будівництво. Цього разу об’єкт обіцяли здати в експлуатацію у 4 кварталі 2009 року. Та знову не вийшло інвесторам отримати свої квартири.

Після цих подій інвестори почали звертатись до правоохоронних органів та органів влади. В результаті цих дій було призупинено будівництво на об’єкті та порушені кримінальні справи.

У 2010 році за допомогою Всеукраїнської громадської організації «Асоціація допомоги постраждалим інвесторам» КМДА взяла під контроль будівництво об’єкту по вул. Теремківська, 3. 14 квітня 2011 року Голова КМДА Олександр Попов підписав розпорядження, відповідно до якого функції замовника житлового будинку передаються комунальному підприємству з утримання та експлуатації житлового фонду спеціального призначення «Спецжитлофонд». Фактично, відтепер місцева влада відповідає за будівництво об’єкту по вул. Теремківській, 3 та гарантує здачу його в експлуатацію. Також у цьому розпорядження йдеться про вирішення майнових питань інвесторів шляхом запровадження спеціальної програми будівництва. Нею передбачається фінансування житла з визначенням відсоткової ставки: 70% і 30% (де перше число кошти громадян, друге – міського бюджету) та навпіл – по 50%.

Однак навіть під контролем КМДА об’єкт по вул. Теремківський, 3 не будується. Інвестори вкотре втрачають надію на отримання довгоочікуваних квартир. Так влада фактично залишає своїх громадян «бомжами», дані Олександром Поповим обіцянки не виконуються, а громадянам «господарі» Києва своїми діями знову показують їх місце.

Тим часом, коли проінвестовані громадянами будівельні об’єкти не будуються, КМДА в свою чергу своїми діями масово вирубує парки та забудовує історичні пам’ятки. Виникає питання: якою ж логікою керуються депутати, чи буде точніше сказати - наскільки у наших можновладців глибокі кишені і скільки часу вони збираються годувати простий український народ обіцянками та робити свою політичну кар’єру на втрачаючих надію постраждалих інвесторах.

Прес-служба Асоціації

Иллюстрации

 


Назад Печать