Ассоциация помощи пострадавшим инвесторам
29-03-2024 2:44
http://investhelp.com.ua/ru/print/23317

Забудова недоторканої землі: Живописні схили Дніпра обнесуть багатоповерхівками
Март 28, 2012 

Другий тиждень поспіль спеціальна комісія намагається знайти крайнього у питанні - хто, кому і навіщо віддав в оренду ділянки побіля історичної Паркової алеї у Києві. Будувати там забороняє закон. Але він як відомо - багатьом не указ. Тож вдруге комісія зібралася без жодного сенсу.

Живописні схили Дніпра скоро можуть остаточно втратити свою красу та самобутність. Активісти стверджують, що по обидві сторони від гелікоптерного майданчика, що будуть для президента, скоро з&lquot;являться дві багатоповерхівки.

Біля президентського вертолітного майданчика тулять дві шестиповерхівки, а сам майданчик уже схожий чи то на торговельний центр чи то на елітний клуб. Остаточного проекту споруди і дозвільних документів досі ніхто не бачив. Навіть головний архітектор столиці Сергій Целовальник. На друге засідання спеціальної комісії Київради щодо забудови Паркової алеї, Державне земельне агентство врешті надало інформацію про виділені під забудову ділянки, хоча і не вказало їх цільове призначення. Представники столичного управління архітектури теж мали б надати пояснення, чому забудовується недоторкана земля - натомість ховають обличчя.

"Будь-ласка, я дуже шкодую, що ви це не принесли на сьогодні, але ваш керівник обіцяв, що ми це сьогодні отримаємо. – Хорошо, кивает"

У документах від Державного земельного агентства депутати розгледіли щонайменше дві спірні ділянки.

Олександр Бригінець, голова комісії Київради: "Якщо говорити про 10 об’єкт ТОВ Делікатес, поблизу зеленого театру. Оренда на 15 років була видана. Але тут написано оренда і не написано цільового призначення. Якщо там є слово будівництво чи реконструкція, то це нам перший сигнал, що там може бути забудова".

Загалом в оренду роздано щонайменше 20 ділянок вздовж Паркової алеї. Якщо комісія встановить, що їх використовують не за призначенням - а будувати там можна щонайбільше, велосипедні доріжки, Київрада може забрати землю назад.

Наталія Новак, депутат Київради: "Це – можливо. Інше завдання, чи буде київська міська рада голосувати. Тому що враховуючи сьогодні в КМР більшість Черновецького і більшість Попова, вони можуть за це просто не голосувати".

Доки чиновники тикають пальцем одне на одного будівельники завершують дорогу від гелікоптерного комплексу до Маріїнського парку. Поміж тим, Паркова алея відноситься до території пам&lquot;ятки "Історичний ландшафт київських гір і долини річки Дніпро". А отже, ця територія не підлягає забудові за жодних обставин.

Подимай Ольга


Назад Печать