Ассоциация помощи пострадавшим инвесторам
23-04-2024 12:55
http://investhelp.com.ua/ru/print/23985

У 2012-му доступного житла зведуть більше
Февраль 02, 2012 

Молодим сім&lquot;ям буде легше отримати пільгове помешкання. В Україні збільшать фінансування відповідних проектів, зокрема програми "Доступне житло". Торік на неї виділили з держбюджету 99 мільйонів гривень. І ще майже 300 мільйонів зібрало населення. Понад половину доступного житла за ці кошти будували в регіонах. Хоча в західних областях та Криму досі виникає багато проблем. Львів узагалі залишився осторонь. Та цьогоріч коштів на доступне житло побільшає.

Дмитро Ісаєнко, заступник міністра регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ: «В этом году в бюджете предусмотрено 200 миллионов гривень. А это примерно ещё 500 - средств населения. Около миллиарда – это, в принципе, для бюджета нормальные средства. И мы хотим, чтобы эта программа активно заработала не только в Киеве, а была охвачена всеми областями.»

Торік державну допомогу отримали 470 родин – у 1,5 рази більше, ніж у 2010-му. До того ж, забудовники почали активніше приєднуватися до реалізації програми. Зокрема в Донецьку звели 12 об&lquot;єктів, у Харкові - 14.  І підтримку молодіжного будівництва планують розширювати. Нещодавно депутати подали на розгляд парламенту  відповідний законопроект. За ним надаватимуть податкові преференції тим компаніям, які вкладатимуть кошти у спорудження молодіжного житла.

Леонід Рисухін, голова правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву: «Це, безумовно, впровадження  підтримки з такими формами, як молодіжна житлова будівельна кооперація, молодіжні житлові комплекси. Це, безумовно, заходи, які повинні бути пов&lquot;язані за наданням можливостей одержати житло в оренду на якийсь певний час.»

 Та попри всі зусилля чиновників, більшість молодих сімей ще змушена роками стояти у чергах за так званим "доступним житлом". Адже насправді умови його отримання залишаються дуже складними. Зокрема,  половину коштів на придбання помешкання держава компенсує лише працівникам бюджетної сфери. Усім іншим – тільки 30% від повної  вартості.


Назад Печать