Ассоциация помощи пострадавшим инвесторам
29-03-2024 8:12
http://investhelp.com.ua/ru/print/24077

Переговори ціною в 1 000 000, 00 гривень
Январь 26, 2012 

У листопаді 2011 року до ВГО «Асоціації допомоги постраждалим інвесторам» звернулися два інвестора житлового будинку № 5 в 6-му мікрорайоні житлового масиву Осокорки – Північні в м. Києві. Замовником будівництва являється АТ ХК "Київміськбуд"(президент – Михайло Голиця), забудовником, згідно наданих інвесторами документів, - ПрАТ «Комплексне підприємство широкопрофільного будівництва-2» (голова правління – Тетяна Аністеренко), управитель ФФБ - ТОВ «ФК Укрреставрація» (директор – Ніна Кочерга), будівельні роботи виконує ВАТ «Київпідземшляхбуд-2» (голова правління – Василь Кочерга).

Між інвесторами та ТОВ «ФК Укрреставрація» у 2010 році було укладено договори про участь у фонді фінансування будівництва згаданого будинку. Згідно цих договорів кінцевий строк введення об’єкту будівництва в експлуатацію 4-й квартал 2011 року. Та згодом дата введення в експлуатацію була перенесена на 2-й квартал 2012 року без повідомлення про це інвесторів.

Будівництво об’єкту не велось протягом цілого року. В результаті тривалої переписки з управителем інвестори зрозуміли, що інформація про забудовника, надана ТОВ «ФК Укрреставрація», є неправдивою. Зрештою, звернувшись до Держфінпослуг, інвестори дізнались, що договори, укладені між ними та управителем, не відповідають загальним вимогам законодавства.
Отримавши дані висновки, а також зваживши на ситуацію, що склалася, інвестори прийняли рішення про відкликання коштів, які вони вклали в будівництво.

24 грудня 2011 року один з інвесторів отримав лист від ТОВ «ФК Укрреставрація», в якому повідомлялось про те, що 26.12.2011 року на обговорення спеціально створеної комісії винесено питання про відкріплення об’єкту інвестування. На засідання вказаної комісії інвестор прибув у супроводі юристів Асоціації. Результатом тяжких, напружених та досить тривалих переговорів з директором ТОВ «ФК Укрреставрація», Кочергою Ніною Іванівною, та адвокатом, котрий представляє інтереси цього підприємства, стало рішення директора про повернення інвестору повного обсягу коштів, внесених до ФФБ. Аналогічне завершення мали і перемовини щодо іншого інвестора.

Пані Кочерга дотрималась домовленостей. Кошти на рахунок інвестора були переведені одразу, наступного дня. Сьогодні Асоціацію про повернення коштів повідомив і другий інвестор. Пайовики відмовились від квартир, в котрі інвестували кошти, не від «упевненості» в забудовнику. Налякані та спантеличені люди намагалися врятувати власні заощадження.
Така ситуація не є сприятливою ані для забудовника, ані для тих, хто бажає поліпшити свої житлові умови шляхом інвестування.

Для уникнення подібних випадків, Асоціація радить Вам, перш за все, уважно вивчати документи та історію компаній, з якими Ви укладаєте угоди, та звертатись за юридичною експертизою документів до спеціалістів, що практикують саме у будівельній галузі права та мають попередній досвід з такою роботою.

Прес-служба Асоціації

Иллюстрации

 


Назад Печать