Ассоциация помощи пострадавшим инвесторам
20-04-2024 12:47
http://investhelp.com.ua/ru/print/24179

Ціни на житло цього року залежатимуть від вартості російського газу - експерт
Январь 20, 2012 

Найбільш важливим фактором, який може вплинути на ціни на нерухомість в Україні, є ціна імпортованого з Росії газу.

Таку думку сьогодні на прес-конференції висловив голова комітету аналітики та статистики ринку нерухомості Союзу фахівців з нерухомості України, директор Департаменту оцінки консалтингової компанії "Самсон" Всеволод Жоголєв.

"Від результату "газових" переговорів буде залежати стан всіх ринків України. Сьогодні спостерігається стабілізація ринку нерухомості: попит і пропозиція врівноважені. У разі девальвації гривні буде відбуватися те ж саме, що і в кінці 2008 року - ми отримаємо зростання проблемних кредитів, неплатежі, зменшення платоспроможного попиту, відкладення попиту і, відповідно, зниження цін", - сказав він.

За його словами, вдале для української сторони вирішення "газового" питання стабілізує макроекономічну ситуацію, поліпшить торговельний і платіжний баланс, що, можливо, приведе до відновлення іпотечного кредитування.

"Покращення торгового балансу спричинить за собою отримання кредиту МВФ, підвищення рейтингу України, приплив приватних і банківських інвестицій. А стабілізація платіжного балансу спричинить за собою появу іпотеки ", - підкреслив експерт.

"Якщо буде вирішено "газове" питання на тому рівні, який зараз заявляється урядом, ми отримаємо зростання цін", - додав Жоголєв.


Назад Печать