Ассоциация помощи пострадавшим инвесторам
28-03-2024 15:23
http://investhelp.com.ua/ru/print/24365

Які саме Ваші проблеми зацікавлять органи державної влади?
Декабрь 27, 2011 

20 грудня ВГО «Асоціація допомоги постраждалим інвесторам» проводила круглий стіл на тему: «Ні житла, ні прописки? Як реалізувати гарантовані права на безкоштовне лікування, дитсадки, виплату пенсій тощо?». До участі в якому були запрошені приватні інвестори, котрі постраждали від неправомірних дій забудовника та не отримали бажане житло вчасно, громадські правозахисні організації, представники органів державної влади, представники Київських районних відділів громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб МВС України, представники комунальних і приватних ЖЕО, ЖБК та ОСББ, представники Київського міського центру соціальних служб для сім&lquot;ї, дітей та молоді, представники головного управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю КМДА.


На круглому столі розглядали реальні ситуації та проблеми громадян, котрі через неправомірні дії забудовників не отримали вчасно житло та в котрих через ці причини виникли проблеми з отриманням реєстрації місця проживання.


Були присутні громадські організації, котрі займаються та вивчають проблеми даного характеру. А саме, ГО «Кияни об’єднуємось», ГО «Поступ», ГО «Інститут Адвокасі», Міжнародний фонд «Відродження», представники Центру дослідження проблем громадянського суспільства, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та фізичні особи-пайовики, котрі через проблему з довгобудами стикнулися з даним питанням.


А от Київські районні відділи громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб МВС України і Головне управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю КМДА своєю присутністю громаду не потішили.


Якщо Київські районні відділи громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб МВС України дали стандартну відписку, або ж просту мовчанку, то Валентина Коровіна - заступник начальника Головного управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю КМДА, взагалі, в телефонному режимі, заявила, що «ця тема їх не цікавить»!


Постає питання: чи цікавить органи державної влади доля громадян? Чи насправді вони працюють на українську державу, її добробут, свободу та незалежність? Що ще потрібно зробити людині аби її почули ті, хто отримує зарплатню з кишені кожного з нас?


Що ж, будемо сподіватись, що це був разовий випадок і насправді наші державні мужі були зайняті більш важливими справами, ніж доля і життя громадян України.


Натомість варто зауважити, що круглий стіл пройшов з позитивним результатом. Експертам Асоціації вдалося допомогти інвесторам у вирішенні деяких проблем, пов’язаних з відсутністю реєстрації місця проживання. Так, представник Державної міграційної служби України розповіла про Постанову Кабінету Міністрів України «Про затвердження порядку реєстрації місця проживання або перебування бездомних осіб». В постанові йдеться про те, що реєстрація місця проживання або перебування бездомної особи здійснюється шляхом внесення до паспортного документа або документа, що підтверджує законність проживання на території України, відомостей про місце проживання або перебування бездомної особи із зазначенням місцезнаходження центру обліку бездомних осіб, де вона перебуває на обліку, або закладу для бездомних осіб, де їй надається тимчасовий притулок. Тому, якщо подати відповідну заяву до ДМС певні проблеми у зв’язку з відсутностю реєстрації зникнуть. Це звичайно не вирішить питання власного житла, але з цим позитивним зрушенням є можливість використання соціальних благ.

Прес-служба Асоціації

Иллюстрации

 


Назад Печать