Ассоциация помощи пострадавшим инвесторам
28-03-2024 19:58
http://investhelp.com.ua/ru/print/24505

Азаров запропонував створити Національну раду з питань функціонування ОСББ
Декабрь 14, 2011 

Сьогодні на засіданні Кабінету міністрів України у вступному слові прем&lquot;єр Азаров висловив пропозицію створити Національну раду з питань функціонування об’єднань співвласників багатоквартирних будинків як постійний консультативний урядово-громадський орган.
Про це повідомив "Урядовий портал".
"Сьогодні на засіданні Уряду ми повинні розглянути шляхи вирішення цих та інших питань. А також є пропозиція створити Національну раду з питань функціонування об’єднань співвласників багатоквартирних будинків як постійний консультативний урядово-громадський орган!, - сказав Азаров.
Як ми і планували, сьогодні на засідання Уряду запрошені представники об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, щоб ми разом розглянули пропозиції щодо врегулювання проблемних питань, які виникають у процесі створення об’єднань і їх діяльності.
За інформацією прем&lquot;єра, житловий фонд України сьогодні складає понад 1 млрд. кв. метрів. В приватній власності знаходиться біля 92% житла. При цьому дві третини житлового фонду країни складають будинки, побудовані до 70-х років минулого століття. Власники житла беруть на себе відповідальність за його утримання та експлуатацію і створюють об’єднання співвласників багатоквартирних будинків. Станом на 1 листопада 2011 р. в державі вже функціонує 13 817 об’єднань. Такий підхід треба не тільки вітати, а й забезпечувати необхідною нормативною базою, створенням конкурентних ринкових умов для надання послуг, відповідною технологічною базою тощо.
"Сьогодні на засіданні Уряду ми повинні розглянути шляхи вирішення цих та інших питань. Нашу роботу в цій частині засідання ми побудуємо таким чином. Спочатку заслухаємо Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Близнюка А. М. про ситуацію з розглядом урядового законопроекту, потім за участю запрошених керівників ОСББ розглянемо шляхи вирішення проблем", - запропонував Азаров.


Назад Печать