Ассоциация помощи пострадавшим инвесторам
29-03-2024 15:35
http://investhelp.com.ua/ru/print/24751

У Львові мешканці 101 будинку відмовилися від низки компослуг
Ноябрь 23, 2011 

У Львові мешканці 101 будинку під час цьогорічних громадських слухань щодо перегляду тарифів з утримання будинків і прибудинкових територій відмовилися від низки послуг комунальних підприємств. Так їм вдалося знизити оплату за компослуги. Про це 23 листопада під час круглого столу повідомила начальник відділу економіки департаменту житлового господарства Львівської міської ради Ольга Посипанко.

З її словами, перегляд тарифів відбувся з огляду на те, що попередні тарифи, встановлені 2009 року, не покривали теперішні витрати ЛКП: ««Мінімальна заробітна плата, закладена у розрахунку попереднього тарифу, становила 605 грн, нинішнього – 941 грн. Це цілих 55% росту, що й стало підставою для підвищення квартплати».

За словами чиновниці, виконавчі органи Львівської міської ради керувалися також вимогами постанови уряду №529, відповідно до якої тарифи на утримання будинків і прибудинкових територій мають відповідати економічно обґрунтованому рівню.

Львів став єдиним в Україні містом, де такі тарифи пройшли громадські обговорення: «У Львові 9 тис. будинків. У кожному будинку у березні-квітні 2011 року були проведені громадські слухання щодо тарифів. ЛКП пропонували тарифи на підставі фактичних даних, результатів своєї господарської діяльності, там не було роздутих витрат або надмірних площ».

О.Посипанко додала: «За результатами громадських слухань, мешканці 101 будинку відмовилися від певних послуг, пропонованих ЛКП. Здебільшого відмовлялися від прибирання сходових кліток або прибудинкових територій, в окремих випадках - від інших послуг. У мешканців була реальна можливість документально оформити відмову від послуг, які вони не хотіли отримувати від ЛКП. Хто був свідомий і мав бажання, зробив це. Ми зняли зі структури тарифу нарахування за ці послуги. Якщо цілим будинком люди відмовилися від прибирання сходових кліток, то навпроти цієї послуги у тарифі на будинок є 0. Кошти за цю послугу не нараховуються».

Зазначимо, 20 жовтня депутати Львівської міської ради проголосували ухвалу про скасування рішення виконкому від 31.05.2011 № 561, яким затверджувалися нові тарифи на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій для населення у м. Львові.

Перший заступник прокурора Львова опротестував цю ухвалу. 10 листопада на сесії міської ради депутати відхили протест першого заступника прокурора Львова.

Голова депутатської комісії з питань депутатської діяльності і законності Львівської міської ради Любомир Мельничук 23 листопада під час круглого столу повідомив, що одним з мотивів скасування рішення виконкому про затвердження тарифів на утримання будинків і прибудинкових територій було те, що депутати не знали про проведення громадських слухань. «Уявіть, якщо депутати Львівської міської ради не знали про громадські слухання, як про них могли знати мешканці? А тим більше, як могли взяти у них участь, і надати чи не надати згоду на те підняття?», - зазначив він.


Джерело:
ZAXID.NET


Назад Печать