Ассоциация помощи пострадавшим инвесторам
19-04-2024 6:45
http://investhelp.com.ua/ru/print/25079

Реформа ЖКГ не стосується умов життя українця
Ноябрь 07, 2011 

Реформу ЖКГ і пов’язані з нею проекти енергоефективності можна було б відобразити в національних інвестиційних проектах, розпорядником яких є Держагентство з інвестицій та управління нацпроектами. Як мінімум у трьох із чотирьох заявлених нацпроектів ідеї є дотичними. Це «Нова енергія», «Нова якість житла» і «Нова інфраструктура

Однак при більш детальному розгляді стає очевидним, що новизна цих проектів, зосереджена в назві, не стосується умов життя окремо взятої людини.
«Нова енергія» передбачає масове будівництво суто вітрових і сонячних електростанцій. Причому тариф на вітрову енергію майже вп’ятеро більший за атомний тариф, а на сонячну — в 23 рази за атомний та вп’ятеро перевищує тарифи на решту видів відновлюваної генерації: вітрову енергію, біопаливо, малі ГЕС. Сумнівно, що проект впровадження вітрових і сонячних електростанцій розв’яже проблему ЖКГ, особливо через неодноразово заявлену необхідність підвищувати тарифи в житлово-комунальному секторі та без урахування додаткових витрат на електропостачання.
Нацпроект «Нова інфраструктура» також не враховує інфраструктури ЖКГ — тут ідеться про транспортні коридори: Дунайське судноплавство та повітряні експреси в Київському регіоні.
І зовсім слабко перетинається з озвученою реформою ЖКГ програма (нацпроект) «Нова якість житла». Тут йдеться, швидше, про житло майбутнього, ніж про вирішення поточних питань.
Щодо інших: «Доступне житло» — соцпідтримка населення; «Нове життя» — нова якість охорони материнства та дитинства; «Якісна вода» і «Чисте місто» — забезпечення населення якісною питною водою та сучасні комплекси з переробки твердих побутових відходів.


Назад Печать