Ассоциация помощи пострадавшим инвесторам
28-03-2024 15:32
http://investhelp.com.ua/ru/print/25145

Львів може дозволити індивідуальне опалення в "малоквартирках"
Ноябрь 02, 2011 

У Львові до літа планують розробити схему облаштування індивідуального опалення у житлових будинках з малою кількістю квартир. Про це 2 листопада повідомив в. о. директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Володимир Олійник.

Відповідаючи на запитання журналістів про те, чи може Львів скористатись досвідом Ужгорода та інших західноукраїнських міст і активно переходити на індивідуальне опалення в житловому фонді, Олійник зазначив, що наразі Львів виконує програму, затверджену раніше на сесії Львівської міської ради, з ліквідації підвальних котелень, що забезпечує якісніше та дешевше тепло.

«Щоб, порушуючи постанову КМУ, дозволити відключати централізоване опалення – юридичних підстав на сьогодні нема. Але ми працюємо над другим етапом – відключення від мережі центрального теплопостачання мешканців житлових будинків з малою кількістю квартир, де доцільно переходити на індивідуальне опалення», – сказав Володимир Олійник.

Він додав, що таку схему в місті планують розробити і затвердити відповідним документом до літа 2011 року.

Також чиновник додав, що не впевнений, що у Львові переводити всі багатоквартирні будинки на індивідуальне опалення доцільно, мовляв, вже навіть у Європі починають обережніше ставитись до таких кроків, адже через постійний ріст ціни на газ, це стає невигідним.


Назад Печать