Ассоциация помощи пострадавшим инвесторам
29-03-2024 7:50
http://investhelp.com.ua/ru/print/25377

В США можуть почати видавати візи іноземним покупцям житла вартістю понад 500 тис. дол.
Октябрь 24, 2011 

У США можуть почати видавати візи іноземним покупцям дорогого житла. Два американські сенатори підготували законопроект, згідно з яким візи отримають всі іноземці, які витратять на купівлю нерухомості в США не менше 500 тис. дол., пише TheWallStreetJournal.

Ця пропозиція - частина великого пакету поправок до чинного імміграційного законодавства, спрямованого на залучення додаткових іноземних інвестицій в США. Авторами пакета вступили два сенатори з обох партій - демократ від Нью-Йорка Чарльз Шумер і республіканець від Юти Майк Лі.

Згідно з законопроектом будь-який іноземець зможе отримати візу, якщо витратить щонайменше 500 тис. дол. на будь-який вид житлової нерухомості - квартиру, особняк чи таунхаус. Крім того, якщо іноземцю не потрібний дорогий будинок, йому дозволяється придбати резиденцію за 250 тис. дол., а решту суми витратити на купівлю ще одного будинку, який він зможе здавати в оренду.

Цей захід буде доповненням до існуючих візових програм, за якими іноземцям дається зелене світло на проживання, якщо ті інвестують в новий бізнес, сприяючи тим самим створенню робочих місць. Прихильники законопроекту вважають, що ініціатива також допоможе зменшити надлишок пропозиції на ринку нерухомості. Він виник через небажання американців інвестувати в нерухомість на тлі побоювань за свою роботу. Ті ж американці, які просто хочуть поліпшити житлові умови, не поспішають виставляти свої будинки на продаж за низькими цінами.

Планується, що іноземці, які приїдуть в США за новою програмою, не будуть мати право влаштуватися на постійну роботу, поки не отримають у рамках вже існуючих процедур відповідну візу. Втіхою для них стане те, що їм буде дозволено приїхати в країну разом з дружиною і дітьми у віці до 18 років. Як тільки вони продадуть придбане в США житло, віза перестане діяти. Нова програма буде відділена від вже існуючих, тим самим черговість на отримання віз буде дотримана. "Цей захід допоможе збільшити попит і при цьому не буде коштувати федеральному уряду ні цента", - сказав сенатор Шумер.

Ідея видавати візи іноземним покупцям житла має безліч видатних прихильників, серед яких інвестор УорренБаффет. У серпні він закликав всіляко підтримувати "багатих іммігрантів", оскільки 500 тис. заможних сімей з-за кордону вмить вирішать проблеми країни.

За даними Національної асоціації ріелторів, частка іноземців серед покупців нерухомості в США останнім часом значно зросла. З березня 2010 року по березень 2011 року закордонні покупці придбали житлову нерухомість на 82 млрд дол. проти 66 млрд дол. роком раніше. Найактивнішими виявилися канадці (чверть покупок серед іноземців), ще чверть проданих будинків залишилася за вихідцями з Китаю, Мексики, Великобританії та Індії.


Назад Печать