Ассоциация помощи пострадавшим инвесторам
28-03-2024 18:35
http://investhelp.com.ua/ru/print/25399

Мешканці львівських гуртожитків проводять акцію «Відомчому кріпацтву - ні»
Октябрь 20, 2011 

Мешканці львівських гуртожитків пройшлися ходою у Львові з вимогою захисту своїх прав на житло. Як повідомляє кореспондент Вголосу, участь у ході беруть близько 100 осіб.

Їх лозунги – «Наші діти не бомжі», «Гуртожитки людям», «Відомчому кріпацтву – ні», «Державне майно повинне належати народу» «Не дамо забрати житло у наших дітей».

Спочатку вони підійшли до приміщення Львівської обласної ради та адміністрації. До них підійшов перший заступник голови Львівської облради Петро Колодій і повідомив, що їх звернення розглядатиметься на сесії ЛОР сьогодні одним з перших.

До мітингувальників також вийшов голова Львівської ОДА Михайло Цимбалюк. Він пообіцяв, що завтра зранку проведе нараду з ініціативною групою мешканців гуртожитків. На цю нараду губернатор також запросить міського голову Львова Андрія Садового, начальника управління ЖКГ ОДА, представників прокуратури, міліції та журналістів.

"Уже завтра ми будемо знати, у якому напрямку працювати", - зазнанчивЦимбалюк. А за тиждень він планує провести нараду з власниками підприємств, у яких виникають проблеми з мешканцями гуртожитків.

Учасники акції, почувши це пішли, до міської ради.

Захід мешканців гуртожитків у Львові проводиться у рамках Всеукраїнської акції «Відомчому кріпацтву - ні». Акція ініційована Всеукраїнською профспілкою «Захист прав».

Як зазначають профспілки, навіть після прийняття Закону України «Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків» благі наміри держави захистити конституційні права мешканців гуртожитків зводяться нанівець простим рішенням «від імені України» «горе» суддями у справах про визнання законності чи незаконності включення гуртожитків України до статутних капіталів підприємств.

«Ганебна практика прийняття судами різних інстанцій абсолютно різних рішень у даних справах заганяє мешканців гуртожитків у безкінечну тяганину по судових установах», - наголошується у повідомленні.

З метою захисту своїх Конституційних прав на житло на вулиці міст України вийдуть мешканці гуртожитків Закарпатської, Волинської, Вінницької, Львівської, Черкаської, Запорізької, Дніпропетровської, Одеської, Донецької та Херсонської областей, а також Автономної Республіки Крим.

Пройшовши вулицями обласних центрів, вони вручать представникам органів місцевої влади свої звернення до Президента України з вимогою втрутитися в ситуацію, коли судами різних інстанцій продовжуються узаконення в судовому порядку незаконної приватизації, обтяженої людьми, позбавлення мешканців їх єдиного житла, примусове виселення із займаних приміщень.


Назад Печать