Ассоциация помощи пострадавшим инвесторам
28-03-2024 14:40
http://investhelp.com.ua/ru/print/25465

"Будінвестгруп" заподіяло збитків державі на 17 млн грн
Октябрь 17, 2011 

КИЇВ. 10 жовтня. УНН. Прокуратурою міста Києва порушено кримінальну справу за фактом перевищення службових повноважень службовими особами ТОВ "Будінвестгруп" під час використання земельної ділянки рекреаційного призначення та водного фонду на 23-му км Столичного шосе в Голосіївському районі столиці. Про це УНН повідомили у прес-службі відомства.

Перевіркою встановлено, що на замовлення товариства проведено гідротехнічні роботи з планування території, що призвело до самовільного знищення зелених насаджень та родючого шару ґрунту на площі 100 га, чим заподіяно збитки на суму 17 млн гривень.

Також, за результатами перевірки пред’явлено позов до Господарського суду міста Києва про розірвання договору оренди земельної ділянки, укладеного між Київською міською радою й ТОВ "Будінвестгруп", та повернення ділянки територіальній громаді міста у зв’язку з порушенням обов’язків землекористувача.

Як повідомляв УНН, проведеною прокуратурою Вишгородського району перевіркою нещодавно установлено, що на території однієї бази відпочинку, розміщеній у лісовому масиві на території Лютізької сільської ради, всупереч вимог Лісового кодексу України без отримання спеціального дозволу службовими особами державного підприємства було здійснено самовільну вирубку 34 дерев, чим державі завдано шкоди на суму майже 50 тис. грн.

Джерело: УНН


Назад Печать