Ассоциация помощи пострадавшим инвесторам
29-03-2024 9:40
http://investhelp.com.ua/ru/print/25519

Комунальна альтернатива по-херсонськи
Октябрь 13, 2011 

ЕНЕРГОМЕНЕДЖМЕНТ. Заклади соцсфери Херсона в 2011 р. заплатили 48 млн 137 тис. 588 грн за комунальні послуги. На думку Херсонського міського голови Володимира Сальда, це надто багато.

— Динаміка витрат на споживання різних видів енергії значно випереджає динаміку росту бюджету міста. Тому слід переорієнтувати ці витрати, скоротивши інтенсивне використання енергоресурсів за рахунок організаційних і технологічних змін в енергоспоживанні», – наголосив він і повідомив, що місто знайшло вихід із ситуації: міська рада затвердила Програму енергозбереження в закладах соціальної сфери на 2012-2014 рр.

Мета програми – скорочення витрат паливно-енергетичних ресурсів та вибір пріоритетних інвестиційних проектів з енергозбереження з коротким терміном окупності. Серед них – утеплення фасадів, заміна вікон склопакетами, встановлення індивідуальних теплових пунктів, а також впровадження альтернативних джерел енергії (встановлення сонячних теплових колекторів, когенераційних установок тощо). Міська влада сподівається, що завдяки всьому цьому незабаром витрати на оплату «комуналки» в закладах соцкультсфери міста істотно зменшаться.


Назад Печать