Ассоциация помощи пострадавшим инвесторам
18-04-2024 4:08
http://investhelp.com.ua/ru/print/25733

«Найбільші переваги створення ОСББ – контроль власних грошей та відокремленість від ЖЕКу», - результати соціологічного дослідження
Октябрь 03, 2011 

Львів&lquot;яни з власного досвіду називають «плюси» і «мінуси» створення ОСББ. Результати соціологічного дослідження, яке проводив Центру вивчення громадської думки Інституту міста,показують, що серед найбільших переваг створення ОСББ мешканці вбачають контроль власних грошей.

В рамках проекту «Покращення життя мешканців, як ефект програми ревіталізації міста Львова», яка була реалізована ЛКП «Інститут міста» у серпні цього року, було проведено соціологічне дослідження ставлення львів &lquot;ян до сфери житлово-комунального господарства. В опитуванні брали участь мешканці Львова. Було опитано 800 респондентів страше 18 років з усіх 6 адміністративних районів міста.

Згідно з результатами опитування, на сьогодні 54% львів &lquot;ян позитивно ставляться до створення ОСББ, 33% опитаних респондентів ще не визначились. 41% стверджують, що знайомі з такою формою управління будинком, як ОСББ.

Зокрема, респонденти зазначають, що така форма управління будинком є більш вигідною для молоді, ніж для людей пенсійного віку, аргументуючи це тим, що старшим людям уже не потрібні ніякі зміни і їх задовольняє існуюча система догляду за будинком.

Серед переваг, які виникають при творенні ОСББ, львів&lquot;яниназивають: відокремленість від ЖЕКу - за бажанням і можливостями мешканців у будинку робиться те, що потрібно; контроль власних грошей та менша оплата комунальних послуг. До недоліків створення ОСББ відносять небажання всіх мешканців брати відповідальність за власний будинок.

Більшість опитаних зазначили, що хотіли б стати членом ОСББ.

Довідка

Соціологічне дослідження проводилось Центром вивчення громадської думки, методом «facetoface» інтерв’ю.

Було опитано 800 респондентів, старших 18 років. Похибка репрезентативності вибірки з довірчою ймовірністю 0,954 не перевищує 3,5% для показників близьких до 50%, 3% - для показників близьких до 25% або 75%, 2,1% - для показників близьких до 10% або 90%, 1,5% - для показників близьких до 5% або 95%, 0,7% - для показників близьких до 1% або 99%.


Назад Печать