Ассоциация помощи пострадавшим инвесторам
19-04-2024 4:39
http://investhelp.com.ua/ru/print/25823

Балога: Житловий фонд неготовий до опалювального сезону
Сентябрь 27, 2011 

Міністр надзвичайних ситуацій Віктор Балога занепокоєний станом готовності -AAA+
житлового фонду до опалювального сезону. -AAA+

Про це він повідомив під час засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, – інформує прес-служба МНС.

«Ми певні, що дійсно готові до опалювального сезону. Я сподіваюсь, що ми готові майже всюди. Якщо говорити про житловий фонд, то рівень підготовки у таких мегаполісах як Одеса, Київ, Харків, Донецьк набагато вищий, ніж у містах з 50, 100, 200 тисячами населення. Там є проблеми», – наголосив міністр. Також він повідомив, що вважає за необхідне рекомендувати Уряду розпочати підготовку програми з реорганізації систем теплопостачання по всій Україні.

«Добре би було все-таки рекомендувати Уряду готувати програму з реорганізації систем теплопостачання по всій Україні. Я вважаю, що це питання ключове. Потрібно пропонувати, щоб Прем’єр-міністр створив відповідну комісію», – сказав Віктор Балога.

Водночас заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Віталій Шаповаленко повідомив, що станом на 15 вересня в країні комплексно підготовлено до зими 205 815 будинків, що становить 97,8 % від плану. При цьому він зазначив, що найнижчі показники комплексної підготовки у Житомирській (93,2 %), Черкаській (93,9 %) областях та в місті Севастополь (87,2 %).

Крім того, до осінньо-зимового періоду підготовлено 99,7 % із запланованих об’єктів соціально-культурного призначення (шкіл, лікарень, дитячих садків).

«Перед всіма органами, які беруть участь у підготовці до опалювального сезону, було поставлене завдання завершити повну підготовку об’єктів ЖКГ до 1 жовтня, розпочати опалення об’єктів соціальної сфери з 1 жовтня, а інших споживачів – з 15 жовтня, поставлене також завдання забезпечити підвищену готовність до ліквідації аварійних ситуацій», – наголосив Віталій Шаповаленко.

Крім того, під час засідання обговорювалась готовність дорожньо-мостового господарства країни до зимового періоду. Заступник міністра регіонального розвитку повідомив, що наразі фактично здійснено капітальний ремонт 5,2 млн кв. м дорожнього покриття вулиць і доріг, що в середньому по Україні становить 92%.

Найгірші показники у Херсонській (47 %) та Черкаській (76 %) областях. Він також зазначив, що 6 171 одиниця спеціалізованої техніки підготовлена до роботи в зимовий період, що становить 95 % від запланованого, посипного матеріалу та реагентів заготовлено 910 тис. тонн або 90%.


Назад Печать