Ассоциация помощи пострадавшим инвесторам
20-04-2024 8:12
http://investhelp.com.ua/ru/print/25907

Працівник інспекції архбудконтролю вимагав від підприємців хабарі
Сентябрь 22, 2011 

КИЇВ. 22 вересня. УНН. На Житомирщині Служба безпеки України викрила та припинила злочинну діяльність головного державного інспектора Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю в Житомирській області (контрольний орган у сфері будівництва й архітектури), який вимагав від підприємців хабарі за своє сприяння у оформленні документів на введення в експлуатацію двох об’єктів після реконструкції. Про це УНН повідомили у прес-службі СБУ.

Встановлено, що посадовець тривалий час вимагав від двох фізичних осіб-підприємців м.Коростишева 5 тисяч доларів США за свій вплив на прийняття рішення уповноваженою особою – одним із керівників інспекції ДАБК у Житомирській області – щодо оформлення декларації про готовність до експлуатації двох цехів з обробки граніту.

При цьому хабарник погрожував їм накладенням штрафних санкцій у розмірі 50 відсотків від вартості будівництва, які начебто передбачені чинним законодавством за невведення об’єктів в експлуатацію. Оскільки кошторисна вартість одного цеху становить близько 800 тисяч гривень, то штраф тільки за один об’єкт мав би становити орієнтовно 400 тисяч.

19 вересня ц.р. співробітники СБУ затримали посадовця "на гарячому" під час одержання хабара у приміщенні інспекції ДАБК Житомирської області.

Цього ж дня за матеріалами СБУ прокуратурою Житомирської області стосовно хабарника порушено кримінальну справу за ч.3 ст.369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання від 3 до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Цією статтею доповнено Кримінальний кодекс України у зв’язку з прийняттям Закону України "Про засади запобігання і протидії корупції" та внесенням змін до законодавчих актів щодо відповідальності за корупційні правопорушення.

Як повідомляв УНН, місяць тому співробітники СБУ припинили протиправну діяльність 33-річного посадовця столичної Головної державної автотранспортної інспекції, який організував схему вимагання та отримання коштів від представників комерційних автотранспортних підприємств столиці.


Назад Печать