Ассоциация помощи пострадавшим инвесторам
19-04-2024 13:14
http://investhelp.com.ua/ru/print/25951

Киян з боргом за ЖКП в 1,5 тис. грн потягнуть до суду
Сентябрь 20, 2011 

Мерія всерйоз взялася за боржників по «комуналці». Тепер за 1,5 тис. грн боргу можна постати перед судом. Хоча для багатьох сімей ця сума – оплата «комуналки» всього за два місяці.

«Зараз робота з боржниками буде проходити у двох напрямках. По-перше, глави районів отримали вказівки опитати всіх боржників. Дізнатися, чому не платять – для цього є об&lquot;єктивні причини, чи це робиться навмисно, без якихось причин. Першій категорії людей ми постараємося допомогти, наприклад, через оформлення субсидій. А з другою категорією буде окрема робота», - сказав перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак.

За його словами, мерія намагатиметься обійтися без драконівських методів. «Не думаю, що дійде до того, що когось будуть виселяти або відбирати майно, але до суду подаватимемо однозначно. А найефективніший спосіб, я вважаю, відключати індивідуально боржників від послуги. Не платить за світло – залишиться без світла, не платить за воду – без води», - сказав Мазурчак.

Такі дії пояснюються тим, що розмір боргу зростає. У списку злісних неплатників главку ЖКГ за цей рік налічується 11 тисяч сімей. Їх загальний борг – 192 млн грн. А всього по місту загальний борг за комунальні послуги – 900 млн грн.

Якщо раніше на «гачок» районів потрапляли мешканці, чиї борги перевищували 10 тис. грн, то тепер розмір «провини» зменшився до 1,5 тис. грн.

Юристи говорять, що дії ЖЕКів законні. «У нашій практиці були випадки, коли подавали позови до суду і за борги менше 1 тис. грн», - каже юрист Максим Копейчиков. У нього тільки одна порада – платити. «А якщо немає можливості відразу повернути всю суму – домовляйтеся з ЖЕКом про реструктуризацію боргу», - радить він.


Назад Печать