Ассоциация помощи пострадавшим инвесторам
20-04-2024 15:59
http://investhelp.com.ua/ru/print/25953

Чи справді такий поганий "вовк" як його малюють?
Сентябрь 19, 2011 

Серед об’єктів, з інвесторами будівництва яких співпрацювала ВГО «Асоціація дороги постраждалим інвесторам», є і інвестори будинку, розташованого у Дарницькому районі м. Києва по вул. Княжий затон, 9.

Наразі, інтернет-видання «Обозреватель» висвітлило інформацію про незадовільний стан виконання забудовником зобов’язань перед інвесторами та, ледве не, злочинний намір ТОВ «Інвестиційно-будівельної компанії «Адоніс» «кинути» людей.

Спробуємо розібратися в ситуації та скласти об’єктивну оцінку.

Відповідно до п. 47 Рішення Київської міської ради від 26 червня 2003 року № 549/709 «Про надання і вилучення земельних ділянок та припинення права користування землею»:

1. затверджено проект відведення земельної ділянки житлово-будівельному кооперативу "Адоніс" Харківського району м. Києва для будівництва житлового будинку з об&lquot;єктами соціального призначення на вул. Княжий Затон, 9 у Дарницькому районі м. Києва;

2. передано житлово-будівельному кооперативу "Адоніс" Харківського району м. Києва, за умови виконання п. 47.1 цього рішення, в короткострокову оренду на 5 років земельну ділянку площею 1,68 га для будівництва житлового будинку з об&lquot;єктами соціального призначення на вул. Княжий Затон, 9 у Дарницькому районі м. Києва за рахунок земель запасу житлової та громадської забудови.

29 березня 2010 року між ЖБК «Адоніс» та ТОВ «Інвестиційно-будівельна компанія «Адоніс» було укладено Договір про участь у будівництві, відповідно до п. 1.2. якого ТОВ «ІБК «Адоніс» набуло виключних прав на інвестування та виконання функцій «замовника будівництва» житлового будинку з об’єктами соціального призначення на земельній ділянці, що розташована за адресою: м. Київ, вул. Княжий Затон, 9 у Дарницькому районі м. Києва.

Зазначений договір не порушує своїми положеннями норми чинного законодавства, а отже, відповідно до принципу, задекларованого ч. 2 ст. 628 Цивільного кодексу України та ч. 4 ст. 179 Господарського кодексу України, має місце на існування.

Як вбачається з першої сторінки Попереднього договору купівлі-продажу квартири, скановану копію якого викладено на сайті інтернет-видання «Обозреватель» - http://realty.obozrevatel.com/news/v-kieve-poyavilsya-ocherednoj-elita-tsentr.htm - даний договір було укладено 23 вересня 2010 року, однією зі сторін є ТОВ «ІБК «Адоніс».

Зважаючи на те, що з 29 березня 2010 року ТОВ «ІБК «Адоніс» мало право на залучення коштів третіх осіб для фінансування будівництва об’єкту житлової нерухомості (розділ № 2 Договору про участь у будівництві від 29.03.2010 року), а також на існування такої форми договору як попередній договір (ст. 635 Цивільного кодексу України), можна зробити висновок про те, що при укладенні Попереднього договору купівлі-продажу квартири від 23 вересня 2010 року, ТОВ «ІБК «Адоніс» не було порушено вимог законодавства України щодо суб’єктного складу правочину, його виду та форми.

Сканована копія Сертифікату відповідності КВ 000785 від 15.03.2011 року свідчить про те, що відповідно до положень п. 11 Порядку прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об&lquot;єктів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13 квітня 2011 року № 461, датою прийняття в експлуатацію об&lquot;єкта є дата видачі сертифіката, тобто 15.03.2011 року.

Отже, станом на сьогодні житловий будинок з об’єктами соціального призначення, розташований за адресою: м. Київ, вул. Княжий Затон, 9 у Дарницькому районі м. Києва введено в експлуатацію.

Дійсно Розпорядженням Київської міської державної адміністрації № 1227 від 27.10.2009 року затверджено Положення про порядок оформлення права власності на об’єкти нерухомого майна в м. Києві, посилання на вимоги якого міститься у сканованій копії першої сторінки листа КП «Житло-Сервіс» на адресу ТОВ «Юридична фірма «Право та справедливість» (http://realty.obozrevatel.com/news/v-kieve-poyavilsya-ocherednoj-elita-tsentr.htm ).

Але адекватно оцінити інформацію про те, що ТОВ «ІБК «Адоніс» не було подано переліку документів, необхідних для оформлення свідоцтв на право власності, не вбачається можливим, оскільки на копії листа не видно ані № документа, ані дати складання останнього; окрім того сумніви викликає і ніби то продовження цього листа, в якому пан Марущак В. повідомив про бездіяльність ТОВ «ІБК «Адоніс».

Зважаючи на те, що до Асоціації не надходило скарг інвесторів будинку по вул. Княжий Затон, 9 з приводу порушення їх прав в процедурі оформлення права власності на квартири, робити висновок про «злочинні» дії Забудовника та невиконання останнім своїх обов’язків перед покупцями, зарано.

 

Прес-служба Асоціації

Иллюстрации

 


Назад Печать