Ассоциация помощи пострадавшим инвесторам
28-03-2024 15:48
http://investhelp.com.ua/ru/print/26111

Земельний кадастр запрацює в середині 2012 року
Сентябрь 02, 2011 

Державний земельний кадастр буде запущений в середині 2012 року по усій Україні, повідомив директор департаменту державного земельного кадастру Держземресурсів Ігор Долинський. ккомментарий

"У червні 2012 року система повинна буде працювати на усій території України згідно з проектом Світового банку", - відмітив він.

За словами Долинського, до кінця 2011 року програмне забезпечення державного земельного кадастру буде поширено по усій Україні, після чого в систему будуть внесені дані про земельні ділянки, які зберігаються на папері.

"Зараз в системі є дані про 14 млн земельних ділянок і ще необхідно внести дані про 17 млн ділянок", - повідомив він.

Проект зі створення земельного кадастру фінансується за рахунок кредиту Світового банку у розмірі 89 млн дол.

За словами Долинского, біля 20 млн дол. з цих коштів піде на картографію, ще 32-33 млн дол. - на програмне забезпечення.

Також у рамках проекту закуповується оргтехніка для регіональних центрів земельних ресурсів, оргтехніка і обладнання для дев&lquot;яти профільних вишів, де готують землевпорядників, створення центральної серверної і 27 регіональних серверних, а також резервних центрів обробки даних і захищені канали зв&lquot;язку.

Нагадаємо, президент Віктор Янукович 2 серпня підписав закон України "Про Державний земельний кадастр", повідомили у прес-службі глави держави.

Відповідний закон Верховна рада прийняла сьомого липня, яким, зокрема, передбачається скасування з 2013 року державних актів на право власності на земельні ділянки.

Згідно із ухваленим актом, державний земельний кадастр - це єдина державна геоінформаційна система відомостей про землі, розташовані в межах державного кордону України, їх цільове призначення, обмеження у їх використанні, а також дані про кількісну і якісну характеристику земель, їх оцінку, про розподіл земель між власниками і користувачами.


Назад Печать