Ассоциация помощи пострадавшим инвесторам
28-03-2024 15:27
http://investhelp.com.ua/ru/print/26123

Вплив адмінреформи на доступ до інформації про довгобуди (на прикладі Львівської області)
Сентябрь 02, 2011 

Внесення змін до українського законодавство часто призводить до того, що частина інформації, яка підпадає під рівень публічної, втрачається у владних коридорах і не доходить до запитувачів.
З такою прикрістю зіткнулася ВГО «Асоціація допомоги постраждалим інвесторам», керівництво якої звернулося до обласних адміністрацій з проханням отримати інформацію про об’єкти незавершеного будівництва у кожному з регіонів. Опишемо ситуацію на прикладі відповіді, яку ми отримали від Львівської ОДА.
За дорученням Львівської ОДА на звернення відповіло Головне управління з питань Євро 2012, містобудування та будівництва. У відповіді зазначається, що «Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо здійснення державного архітектурно-будівельного контролю та сприяння інвестиційній діяльності у будівництві» від 16.05.2007 року № 1026/V пункт 7 ст. 16 Закону України «Про місцеві державні адміністрації» щодо контрольних повноважень обласних державних адміністрацій у сфері містобудування виключений».
Відповідно основну інформацію, зокрема щодо переліку проблемних об&lquot;єктів, будівництво яких здійснювалося за рахунок недержавних коштів, залучених від фізичних та юридичних осіб, в тому числі в управління; переліку осіб, що мають у власності або у користуванні земельну ділянку, подали у встановленому законодавством порядку заяву (клопотання) щодо її забудови для здійснення будівництва або зміни (у тому числі шляхом знесення) об&lquot;єкта містобудування – забудовників, що провадять господарську діяльність на території регіону; переліку забудовників, щодо яких надходили скарги інвесторів – фізичних та юридичних осіб; переліку об&lquot;єктів будівництва не введених в експлуатацію, але які фактично експлуатуються (із зазначенням причин не введення їх в експлуатацію) отримати не вдалось. Не уточнили також куди потрібно переадресувати звернення для отримання запитуваної інформації.
Відповіли лише на ту частину звернення, яка стосувалася переліку заходів, які проводилися органами місцевого самоврядування для вирішення проблем у галузі будівництва житла, спорудження якого відбувалося за рахунок приватних інвесторів. Нам надали перелік таких об’єктів із зазначенням планового графіка введення в експлуатацію багатоквартирних житлових будинків у Львівській області, затвердженого заступником Голови ОДА.
Відповідно до отриманої інформації, повідомляємо громадян, що станом на 1 травня 2011 року у Львівській області 150 будівель віднесено до переліку об’єктів незавершеного будівництва багатоквартирних житлових будинків. Ступінь будівельної готовності об’єктів коливається від 0% до 95%, а термін початку будівництва незавершених об’єктів сягає ще 2006 року.

Прес-служба Асоціації

Иллюстрации

 


Назад Печать