Ассоциация помощи пострадавшим инвесторам
19-04-2024 17:47
http://investhelp.com.ua/ru/print/26623

Рівненський міський суд
Ноябрь 30, 1900 

Справа № 2а-157�7

 

 

 

ПОСТАНОВА

 

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

 

16 січня 2008 року Рівненський міський суд

 

під головуванням судді - Ковальова І.М.

 

при секретарі - Панчук І.В.

 

з участю прокурора - Карпінець В.Ю.

 

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу в м. Рівне за адміністративним позовом прокурора м. Рівне в інтересах ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6, ОСОБА_7, ОСОБА_8, ОСОБА_9, ОСОБА_10, ОСОБА_11, ОСОБА_12, ОСОБА_13 до Рівненської міської Ради, виконавчого комітету Рівненської міської Ради, Управління житлово-комунального господарства про зобов&lquot;язання проведення ремонтних робіт по благоустрою території. , -

 

 

 

встановив:

 

 

 

В Рівненський міський суд з позовом до Рівненської міської Ради, виконавчого комітету Рівненської міської Ради, Управління житлово-комунального господарства про зобов&lquot;язання проведення ремонтних робіт по благоустрою території звернулися ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6, ОСОБА_7, ОСОБА_8, ОСОБА_9, ОСОБА_10, ОСОБА_11, ОСОБА_12, ОСОБА_13.

 

В судовому засідання представник позивачів позовні вимоги підтримала та просить суд зобов&lquot;язати відповідачів провести будівництво загально-сплавного каналізаційного колектора на вулицях Ковельська-Світанкова-Привітна, а також влаштувати водовідведення в районі вулиць Ковельська-Світанкова-Привітна та прокласти дорогу з асфальтовим покриттям по вул. Ковельській в м. Рівне.

 

Представник відповідача Рівненської міської Ради в судовому засіданні позовні вимоги позивачів не визнав та вважає їх безпідставними і такими що не підлягають до задоволення, посилаючись на ті обставини, що Рівненська міська Рада лише прийняла рішення про зміни до бюджету міста Рівне на 2007 рік, яким передбачила фінансування на проектні роботи на будівництво каналізгщійного колектора на вулиці Ковельській та Світанковій.

 

Представник відповідача виконавчого комітету Рівненської міської Ради в судовому засіданні позовні вимоги позивачів не визнав та вважає їх безпідставними і такими що не підлягають до задоволення, посилаючись на ті обставини, що до компетенції виконавчого комітету не належить проведення ремонтних робіт по благоустрою території.

 

Представник відповідача управління житлово-комунального господарства в судовому засіданні позовні вимоги позивачів не визнала та пояснила, що саме рішенням Рівненської міської Ради вони є розпорядниками коштів бюджету міста та на них покладено обов&lquot;язок замовити проектні роботи на будівництво каналізаційного колектора на вулиці Ковельська та Світанкова. Не заперечила той факт, що на проектні роботи на будівництво каналізаційного колектора по вулиці Ковельська та Світанкова виділені кошти, однак ними до цього часу не замовлений проект, оскільки не має всіх необхідних висновків спеціальних служб.

 

 

 

Заслухавши учасників судового процесу, дослідивши матеріали справи, суд прийшовши до висновку, що позовні вимоги обґрунтовані та підлягають до задоволення.

 

Судом встановлено, до прокуратури м. Рівне звернулися мешканці вулиць Світанкова, Ковельська, Привітна, які зазначили, що тривалий час внаслідок незадовільного стану каналізаційної мережі, вулиці затоплюються нечистотами та стічними водами міста.

 

Перевіркою, проведеною у вересні 2005 року управлінням житлово-комунального господарства за вимогою прокуратури м. Рівне, встановлено, що в частині житлового району по вул. Ковельській та вул. Світанкова відсутня як зливова, так і госпфекальна каналізація, що призводить до негативних наслідків в період дощів. Для вирішення питання підтоплення житлових будинків на вул. Ковельська та Світанкова комісією в складі міського голови, начальника управління житлово-комунального господарства "Рівнеоблводоканал", директора Рівненської філії проектного інституту "Укркомундпроект", заступника начальника УЖКГ, начальника комунального відділу управління житлово-комунального господарства, начальника Рівненського ШЕУ, директора "Будреконструкція" прийнято рішення про будівництво загальносплавного каналізаційного колектора

 

Як вбачається з листа до прокурора від 26.09.2005 року №316-05 в.о. начальника УЖКГ Супруненком О. зазначається, що з урахуванням щільності забудови колектора довжиною 200 м необхідно будувати на приватних земельних ділянках, тому комунальними службами на даний час вивчаються оптимальні варіанти проходження траси колектора, провадяться опитування мешканців приватних будинків, після чого будуть розпочаті роботи по проектуванню каналізаційного колектора на вулицях Ковельска-Світанкова.

 

Після чергового комісійного обстеження, опитування мешканців та отримання їх згоди прийнято рішення про будівництво каналізаційного колектора довжиною 250 м. п, про що листом від 04.10.2005 року було повідомлено прокурора м. Рівне.

 

Як вбачається дослідженого в судовому засіданні листа управління житлово-комунального господарства №542-08 від 04.10.2005 року направлене замовлення на виготовлення проектно-кошторисної документації, після чого за наявності фінансування, будуть розпочаті будівельно-монтажні роботи.

 

УЖКГ Рівненської обласної державної адміністрації, за наслідками проведених перевірок у зв&lquot;язку із скаргами громадян, підтвердило той факт, що умови користування вулицею погіршилися , під час зливів та танення снігу відбувається підтопленням житлових будинків по вул. Ковельській та їх присадибних ділянок. Ситуація ускладнюється тим, що разом із зливовими водами на вулицю потрапляють стічні води з каналізаційного колектора по вул. Добролюбова, через недостатню його пропускну спроможність під час опадів. Фінансування робіт, буде розглянуте при формуванні проекту бюджету на 2006 рік після виготовлення проектно-кошторисної документації. Дана обставина підтверджується листом Управління житлово-комунального господарства №1468/04-9 від 20.10.2005 року

 

19 липня 2007 року Рівненська міська Рада прийняла рішення №896 про зміни до бюджету міста Рівного на 2007 року, яким передбачено, що управління житлово-комунального господарства зобов&lquot;язано провести проектні роботи на будівництво каналізаційного колектора по вулиці Ковельська та Світанкова та виділено на це кошти в сумі 20000 гривень.

 

Відповідно до ст. 2 6 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" віднесено затвердження місцевого бюджету, внесення змін до нього, затвердження містобудівних програм, містобудівної документації

 

Відповідно до ст. 3О Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" виконавчі органи міських рад управляють об&lquot;єктами житлово-комунального господарства, вирішують питання водопостачання та водовідведення, очищення стічних вод.

 

Оскільки, 19 липня 2007 року Рівненська міська Рада прийняла рішення №896 про зміни до бюджету міста Рівного на 2007 року, яким передбачено, що управління житлово-комунального господарства зобов&lquot;язано провести проектні

 

 

 

роботи на будівництво каналізаційного колектора по вулиці Ковельська та Світанкова та виділено на це кошти в сумі 20000 гривень, а управління житлово-комунального господарства не замовило проект на підставі якого має бути визначений кошторис будівельних робіт на вищезазначених вулицях і в подальшому зволікає проведення робіт по благоустрою території.

 

Враховуючи вищевикладене, суд вважає за необхідне зобов"язати управління житлово-комунального господарства замовити проект на будівництво каналізаційного колектора на вулиці Ковельська та Світанкова, оскільки це є першопочаткова стадія проведення ремонтних робіт.

 

Керуючись ст. ст. 10, 11, 70, 86, 138, 159, 160, 167, 186 КАС України, ст. ст. 26, 30 Закону України "Про місцеве самоврядування", суд , -

 

Вирішив

 

Позов прокурора м. Рівне в інтересах ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6, ОСОБА_7, ОСОБА_8, ОСОБА_9, ОСОБА_10, ОСОБА_11, ОСОБА_12. ОСОБА_16, ОСОБА_13 до Рівненської міської Ради, виконавчого комітету Рівненської міської Ради, Управління житлово-комунального господарства про зобов&lquot;язання проведення ремонтних робіт по благоустрою території задоволити.

 

Зобов&lquot;язати управління житлово-комунального господарства Рівненського міськвиконкому замовити проект на будівництво каналізаційного колектора на вулиці Ковельська та Світанкова.

 

Заява про апеляційне оскарження постанови суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення, а в разі складення постанови у повному обсязі відповідно до ст. 160 цього Кодексу - з дня складання в повному обсязі. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.


Назад Печать