Ассоциация помощи пострадавшим инвесторам
19-04-2024 1:08
http://investhelp.com.ua/ru/print/22023

Ринок нерухомості перебуває в очікуванні чергових сюрпризів - експерт
Сентябрь 21, 2012 

На ринку житлової нерухомості у вересні, на відміну від червня-серпня, спостерігається пожвавлення. Водночас частина його учасників зайняли вичікувальну позицію.

Про це розповів президент Спілки фахівців з нерухомого майна України Олександр Рубанов у ефірі Першого ділового каналу.

"Ринок перебуває в очікуванні чергових сюрпризів. Я маю на увазі нові правила реєстрації нерухомого майна, які набувають чинності з 1 січня 2013 року. БТІ дуже неохоче прощається зі своїми обов&lquot;язками. Ті служби, які покликані вирішувати ці проблеми, за нашими даними, ще самі не знають, як це функціонуватиме, скільки це буде коштувати, як це відбуватиметься. Роль реєстраторів частково покладають і на нотаріусів, які поки толком також не знають, як це відбуватиметься", - сказав він.

Крім того, експерт із посиланням на власні джерела зазначив, що київське БТІ з листопада не працює на прийом документів.

"Тобто ні витяг взяти там, ні зареєструвати... Скоріше за все, БТІ буде закрито у зв&lquot;язку з передачею справ державному реєстратору. Тому якщо у вас є питання "купити" або "продати", то краще це робити до листопада. Хоча я не виключаю, що в черговий раз за тиждень до Нового року можуть і продовжити мораторій", - повідомив Рубанов.


Назад Печать