Ассоциация помощи пострадавшим инвесторам
16-04-2024 16:36
http://investhelp.com.ua/ru/print/22089

А.Близнюк запевнив, що житло не дорожчатиме
Сентябрь 11, 2012 

КИЇВ. 10 серпня. УНН. Держава розробляє низку заходів, які дозволять утримувати ціну на житло такою, як вона є сьогодні. Про це під час брифінгу повідомив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк, передає кореспондент УНН.

"Ми готуємо конкретні ділянки, які будуть надаватися будівельникам безкоштовно за ідеологією доступного житла, держава будуватиме інженерні мережі на цих майданчиках, і на основі індустріального будівництва, новітніх технологій будуватимуться нові об&lquot;єкти", – сказав А.Близнюк.

Водночас міністр зауважив, що першою проблемою є платіжоспроможний попит. "І держава має вибудувати такий механізм, який дозволить людям бути учасниками цієї програми", – додав він.

А.Близнюк також наголосив, що наразі житло не дорожчатиме. "Житло зараз апріорі дорожчим не буде. Крапка. Тому що держава буде надавати безкоштовну землю, будувати інженерні мережі, також розглядається механізм звільнення від плати на прибуток будівельників, які будуть це будувати", – додав він.

Крім того, міністр відзначив, що законом уже визначено, що будівельники, які будують доступне житло, не будуть платити за приєднання до мереж. "Тому все це дозволить утримати ціну на тому рівні, який сьогодні є в середньому в державі, і воно буде продаватись на рівні 6 тис. грн (за квадратний метр – Ред.)", – додав А.Близнюк.

Як повідомляв УНН, нещодавно у столиці відбулося відкриття нового житлового будинку, збудованого за Державною цільовою соціально-економічною програмою будівництва (придбання) доступного житла.

"У будинку лише 251 квартира, із них 212 ми віддали за формулою 70/30, тобто за програмою "Доступне житло". Тобто близько 700 осіб відтепер мають власне житло в рамках Програми "Доступного житла". Планування квартир зовсім різне, там є і однокімнатні, є дво- і трикімнатні. Це надзвичайно хороша програма, люди дуже добре про неї говорять. Якщо людина стоїть у черзі, вона дає лише 70% від суми та отримує квартиру. І варто сказати, що у нас дуже багато вчителів придбали квартиру за цією програмою. Також багато молодих сімей придбало житло", – зазначив заступник голови комітету Верховної Ради з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики Ігор Лисов.


Назад Печать