Ассоциация помощи пострадавшим инвесторам
28-03-2024 14:42
http://investhelp.com.ua/ru/print/22091

Прем&lquot;єр пообіцяв будувати по 100 тис. квартир на рік
Сентябрь 11, 2012 

КИЇВ. 10 серпня. УНН. Наступного року та в подальші роки планується будувати приблизно 100 тис. квартир на рік. Про це під час урочистостей з нагоди Дня будівельника сказав прем&lquot;єр-міністр України Микола Азаров, передає коре спондент УНН.

Він зауважив, що Україна вийшла з кризи завдяки тому, що збільшувала інвестиції в будівництво і таку політику уряду проводитиме і надалі.

М.Азаров нагадав, що в цьому році тільки на часткову компенсацію відсоткової ставки за іпотечним кредитом було спрямовано 1 млрд грн.

"На майбутній рік та на наступні ми плануємо реалізувати в Україні масштабну індустріальну програму будівництва доступного житла... Ми ставимо перед собою амбітне завдання - будувати приблизно 100 тис. квартир на рік. Це абсолютно реально",- додав він.

Нагадаємо, за словами М. Азарова, для вирішення житлової проблеми в Україні уряд поставив перед собою досить складне і амбітне завдання: щороку здавати в експлуатацію в середньому 100 тис. квартир.

Як повідомляв УНН, нещодавно у столиці відбулося відкриття нового житлового будинку, збудованого за Державною цільовою соціально-економічною програмою будівництва (придбання) доступного житла.

"У будинку лише 251 квартира, із них 212 ми віддали за формулою 70/30, тобто за програмою "Доступне житло". Тобто близько 700 осіб відтепер мають власне житло в рамках Програми "Доступного житла". Планування квартир зовсім різне, там є і однокімнатні, є дво- і трикімнатні. Це надзвичайно хороша програма, люди дуже добре про неї говорять. Якщо людина стоїть у черзі, вона дає лише 70% від суми та отримує квартиру. І варто сказати, що у нас дуже багато вчителів придбали квартиру за цією програмою. Також багато молодих сімей придбало житло", – зазначив заступник голови комітету Верховної Ради з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики Ігор Лисов.


Назад Печать