Ассоциация помощи пострадавшим инвесторам
24-04-2024 7:42
http://investhelp.com.ua/ru/print/22639

В Азарова хочуть будувати нові будинки під програму 3%-вої іпотеки
Июнь 18, 2012 

Сьогодні є близько 1,5 тис. га земельних ділянок, на яких, за даними обласних адміністрацій, можна будувати доступне житло.

Іпотечні кредити під 3% в рамках держпрограми мають видаватися не лише на придбання квартир в існуючих недобудовах, але й об’єктах, що зводяться з «нуля».

Таку думку висловив директор департаменту державних програм та розвитку житлового будівництва Мінрегіону Олександр Непомнящий під час круглого столу «Доступне та комфортне житло: як працюють механізми зниження ставок за кредитами на придбання та ремонт житла?», який 14 червня провела Ліга фінансового розвитку за підтримки проекту USAID «Розвиток фінансового сектору» FINREP та тижневика «Дзеркало тижня. Україна».

«Сьогодні є близько 1,5 тис. га земельних ділянок, на яких, за даними обласних адміністрацій, можна будувати доступне житло. До них підведені інженерні мережі і тут можна починати будівництво в найближчий час», — зауважив представник Мінрегіону.

За словами Непомнящого, для активізації кредитування забудовників, які реалізовують проекти з «нуля», потрібно внести зміни до законодавства, які б уможливили надання у заставу банкам земельних ділянок під забудовою. Такий законопроект уже внесений до Верховної Ради.

Як уточнив заступник голови правління «Ощадбанку» Антон Тютюн, на сьогодні зазначена земля не належить забудовнику, і банки відповідно не можуть звернути стягнення на предмет іпотеки. «Для банку краще, коли у нього є кредитування і юрособи, і фізособи в одному пакеті. Тому що ми бачимо і обороти забудовника, і його продажу, і бачимо який попит на його квартири, можемо регулювати якимсь чином ціноутворення по цьому об&lquot;єкту. Банку тільки краще від цього», — зауважив фінансист.


Назад Печать