Ассоциация помощи пострадавшим инвесторам
28-03-2024 10:59
http://investhelp.com.ua/ru/print/22665

6 тис. українців хочуть мати доступне житло - посадовець
Июнь 15, 2012 

6 тисяч українців хочуть брати участь у програмі іпотечного кредитування доступного житла. Про це під час круглого столу сказав директор Департаменту державних програм та розвитку житлового будівництва Мінрегіоніу Олександр Непомнющий, передає кореспондент УНН.

"Доступне житло це таке, яке людина може отримати з підтримкою держави, саме вона створює умови. Новий механізм пропонує іпотечне кредитування на 15 років, протягом яких 3% сплачує людина, 13 – держава. На сьогодні заключено вже 40 договорів, адже програма лише тільки почала діяти. Створені повністю всі умови для ефективної роботи програми. Залишається лише чекати дій зі сторони людей, які мають прийняти рішення. 6 тис. українців вже висловили бажання брати участь у програмі. Частина з них на разі збирає документи, частина можливо не повернеться, хтось збирає гроші", - сказав О.Непомнящий.

Як повідомляв УНН, на думку заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики Ігоря Лисова, будівельним компаніям вигідно брати участь у програмі пільгового кредитування житла.

"Забудовникам вигідно брати участь у програмі пільгової іпотеки, адже це держзамовлення. Тобто на сьогодні забудовник розуміє, що він отримає гроші на будівництво та може розраховувати на поетапне фінансування», – зазначив парламентарій.

На його думку, першочергово до програми іпотечного кредитування мають бути залучені об’єкти з високим ступенем готовності.

"Насамперед треба звернути увагу на ті об’єкти, які мають високий ступінь готовності. Адже це означає, що вони будуть привабливими для інвестора, тобто населення. Якщо у нас буде комплекс умов – люди, які хочуть і можуть придбати житло, забудовник і держпрограми, тоді будуть перспективи вирішення житлової проблеми", – зазначив І.Лисов.


Назад Печать