Ассоциация помощи пострадавшим инвесторам
29-03-2024 1:56
http://investhelp.com.ua/ru/print/22799

Де у Києві квартири по 7 тисяч за квадрат?
Май 29, 2012 

Мінрегіон показав, де у Києві квартири по 7 тисяч гривень за квадрат. Саме таку вартість вимагають у забудовників, які беруть участь у програмі трьохвідсоткового кредитування житла. Один з таких домів на Позняках. Дата введення у експлуатацію липень 2013. П’ята частина осель братиме участь у соціальних проектах влади.

Зараз будинок готовий лише на третину, але вже за рік тут житимуть перші сто сімей, які візьмуть участь у програмах "доступного житла".

Навіть попри низьку для Києва ціну. Забудовники охоче погоджуються на соціальні квартири. Кажуть: такі низькі відсотки іпотеки дозволять малозабезпеченим сім"ям теж придбати житло. Помешкання у новобудовах розпродаватимуть швидше. А це означає, що галузь отримає додатковий прибуток. Щоправда, низька вартість не дозволяє враховувати ризики будівництва.

Ігор Кушнір, президент компанії забудовника: "Все риски, которые будут появляться в процессе работы неучтенные это уже будет выходить за эту себестоимость ну и мы будем стараться этого не допускать. 7 тысяч гривен – это рентабельность очень-очень маленькая".

Доки житло активно будують, Кабмін розширив коло потенційних учасників програми. Раніше це були лише "Черговики". Але ті й досі сподіваються на безкоштовні квартири, тож платити навіть частини суми - не хочуть чи не можуть. Та й мінімальна планка місячних прибутків у 7 тисяч гривень виявилася зависокою. Тому зараз взяти участь у програмі може кожен, хто бажає.

Олександр Непомнящий, директор департаменту розвитку будівництва мінрегіону: "Если сейчас пересчитать то 7 тысяч гривен, ну это я взял побольше потому как колеблется, то каждый член семьи должен получать по 3 с половиной тысячи гривен".
Усім по квартирі до 2023 року - чергова обіцянка Азарова чи квартирне питання таки вирішать?

Масово підписувати контракти на тривідсоткОве кредитування мають почати найближчим часом. Чекають лише ухвалення низки документів Мінфіном і Мінекономіки.

Денис Паладій, Кирило Ліхачьов, Телеканал UBR.


Назад Печать