Ассоциация помощи пострадавшим инвесторам
18-04-2024 20:30
http://investhelp.com.ua/ru/print/22895

Азаров пообіцяв за 10 років вирішити житлову проблему
Май 18, 2012 

За 10 років ми вирішимо житлову проблему в країні.

Про це на сьогоднішньому засіданні Кабміну заявив прем&lquot;єр-міністр Микола Азаров.

"Хочу всіх нас привітати з тим, що в середині травня була укладена перша угода за програмою здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення громадян доступним житлом. Хочу відзначити активність забудовників Сумщини. Мешканці обласного центру можуть обирати собі житло із 208 одно- та двокімнатних квартир від семи забудовників. З цього поточного року в програмі "Доступне житло" можуть взяти участь понад 30 тисяч сімей - це ще мало з огляду на те, що покращення житлових умов потребують понад 1 мільйон сімей. Але після довгих років, коли черга взагалі не рухалась, це помітний крок до нової якості життя в країні", - розповів він.

За словами Азарова, вже зараз можуть вибирати квартири мешканці Криму, Волинської, Дніпропетровської, Запорізької, Івано-Франківської, Кіровоградської, Луганської, Львівської, Миколаївської, Полтавської, Сумської, Харківської та Чернівецької областей.

"Міністр регіонального розвитку доповів, вже надійшли подання із 13 регіонів і міжвідомча комісія затвердила 1127 квартир, які громадяни можуть придбати на умовах здешевленої іпотеки. Міністерство оприлюднило цей список на своєму офіційному веб-сайті. Згодом ми вийдемо на кредитування 100-200 тисяч сімей щорічно", - зазначив прем&lquot;єр.

Марина ФРОЛОВА


Назад Печать