Ассоциация помощи пострадавшим инвесторам
28-03-2024 17:50
http://investhelp.com.ua/ru/print/23085

Мінрегіон відкрив секрет іпотечних кредитів
Апрель 20, 2012 

На офіційному сайті Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства розміщений для громадського обговорення проект Закону України «Про внесення зміни до статті 55 Бюджетного кодексу України».

В пояснювальній записці зазначається, що на виконання нових соціальних ініціатив Президента України, проголошених 7 березня поточного року на розширеному засіданні Уряду, якими, зокрема передбачено здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов, Міністерством розроблено новий порядок іпотечного кредитування, в рамках якого здійснюватиметься часткова компенсація відсоткової ставки кредитів банків громадянам на будівництво (реконструкцію) і придбання житла.

Поряд з цим, впровадження довготермінових фінансових зобов’язань перед населенням потребує відповідних гарантій з боку держави.

Законопроектом пропонується внести зміни до частини другої статті 55 Бюджетного кодексу України та доповнити перелік захищених видатків Державного бюджету України видатками на компенсацію відсоткової ставки кредитів банків громадянам на будівництво (реконструкцію) і придбання житла (в рамках здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов).

Запропоновані зміни дозволять узгодити положення Бюджетного кодексу України та Закону України «Про Державний бюджет України на 2012 рік» в частині віднесення видатків на часткову компенсацію до захищених видатків Державного бюджету України.

Анна Недогибченко


Назад Печать