Ассоциация помощи пострадавшим инвесторам
28-03-2024 22:52
http://investhelp.com.ua/ru/print/23389

У столиці не буде доступного житла – експерт
Март 21, 2012 

Масово будувати доступне житло в Києві нереально, тому що це столиця, впевнений віце-президент Асоціації управляючих нерухомістю Анатолій Топол. Про це він сказав в ефірі Першого ділового каналу, пише Gazeta.ua.

На думку експерта, квадратний метр за програмою «Доступне житло» в регіонах може коштувати й менше очікуваних урядом 500 доларів, але в Києві такої ціни досягти дуже складно. Зводити окремі будинки на таких умовах можуть лише деякі компанії. Але для цього потрібно, щоб держава взяла на себе дві функції.

«Перше – це приєднання будинку до комунікацій. Друге – виділення земельних ділянок з найменшими, так скажемо, витратами будівельника», – сказав експерт.

Однак, на його думку, й за такого розвитку подій, доступне житло в столиці не буде масовим.

А Топол не виключає й негативний сценарій, коли ініціатива Президента просто «розіб’ється об корупційність нижчих чиновницьких чинів, у тому ж місті Києві».

Як відомо, Президент України Віктор Янукович заявив, що з травня в Україні запрацює система державного іпотечного кредитування, за якою можна буде отримати позику під 2–3% річних. А вже цього року держава допоможе 1500 українським сім’ям у рамках програми «Доступне житло». До речі, зараз кияни, яким пощастило розділити витрати з державою і містом, в кращому разі платять 50% від вартості квартири. І якщо в сердньому «квадрат» коштує близько 14 тисяч гривень – то людям доводиться викладати за нього 7 тисяч.


Назад Печать