Ассоциация помощи пострадавшим инвесторам
29-03-2024 16:51
http://investhelp.com.ua/ru/print/23923

Открытое письмо жителей ул. Олеся Гончара Президенту Украины
Февраль 09, 2012 

Президенту України
Януковичу Віктору Федоровичу
копія: Прем’єр-міністру України
Азарову Миколі Яновичу
Голові Київської міської державної адміністрації
Попову Олександру Павловичу
Генеральному прокурору України
Пшонці Віктору Павловичу


Шановний Вікторе Федоровичу!

Звернутися до Вас вимушує ситуація, яка склалася навколо будівництва житлового будинку № 17-23 по вул. О. Гончара у місті Києві. 
Вже більше трьох років невеликою групою осіб, які представляються ініціативною групою жителів вул. О.Гончара, та народним депутатом Куликовим К.Б., постійно інспіруються скандали навколо вказаного будівельного майданчика. Вказаними особами ініціюються постійні судові процеси та перевірки, направлені на зупинення будівництва. Під вікнами наших квартир постійно збираються якісь мітинги проти забудови, які вже всім нам просто набридли. 
На початку січня 2012 року всі будівельні роботи по спорудженню будинку № 17-23 по вул. О. Гончара у м. Києві були зупинені на підставі ухвали про зупинення будівництва, яка прийнята Господарським судом міста Києва 15 грудня 2011 року за клопотанням Прокуратури міста Києва. Приводом для винесення ухвали слугував позов, заявлений Прокуратурою міста Києва в інтересах Київської міської державної адміністрації до забудовника – ТОВ «Інвестиційно-будівельна група» про визнання незаконним рішення Київської міської ради про виділення забудовнику земельних ділянок № 17-23 по вул. О. Гончара у місті Києві. В засобах масової інформації та в мережі Інтернет зупинення будівництва на підставі ухвали суду оцінюється, як досягнення громадськості. 
Впевнені, що всі спроби зупинити будівництво несуть більше негативних наслідків, чим позитивного результату. 
Насправді основний обсяг загальнобудівельних робіт із будівництва будинку майже повністю виконаний. Як свідчить розміщений забудовником титульний аркуш проекту, забудовнику залишилось звести лише два поверхи будинку. Добившись у судовому порядку скасування землевідведення та позбавивши, тим самим, забудовника права на добудову будинку, влада та ми, мешканці прилеглих будинків, отримаємо в історичному центрі Києва нікому не потрібний «недобуд», який ніхто не буде ні зносити, ні добудовувати в найближчі десятиліття. 
Окрім того, просимо Вас звернути увагу, що активна позиція пані Нікіфорової І.А., яка є основним дописувачем у всі державні та судові установи, та яка називає себе представником «постраждалих мешканців вулиці О. Гончара», насправді не відповідає нашому ставленню до вказаного будівництва. Жоден із підписувачів цього листа, які є мешканцями вул. О. Гончара, не уповноважував ні пані Нікіфорову І.А., ні її адвокатів ні на ініціювання цілої низки судових спорів проти забудовника, ні на підігрівання скандалу навколо забудови. Це самозванці, які під приводом захисту культурної спадщини відстоюють якісь власні, не зрозумілі для нас інтереси. Особиста наша позиція – забудовника потрібно залишити в спокої, давши йому можливість спокійно добудувати будинок. 
Оскільки у спір навколо будівельного майданчика по вул. О. Гончара, 17-23 втягнуті підпорядковані Вам органи державної влади, просимо Вашого втручання у спірну ситуацію, та вжити заходів до відкликання безпідставно заявлених позовів до забудовника – ТОВ «Інвестиційно-будівельна група».

Наперед вдячні за порозуміння, 
мешканці вулиці Олеся Гончара 
На 02.02.12 зібрано 28 підписів

 


Назад Печать