Ассоциация помощи пострадавшим инвесторам
28-03-2024 10:00
http://investhelp.com.ua/ru/print/24147

Аналітик: Торгова нерухомість буде в пріоритеті в забудовників в 2012 році
Январь 23, 2012 

У 2012 році одним з найбільш активних сегментів ринку нерухомості стане торгова нерухомість.
"Для провідних компаній сьогодні є всі підстави, щоб зайняти вагому частку на ринку торговельної нерухомості на тлі ослаблення конкурентів. Враховуючи те, що дійсно успішних торгових центрів у Києві одиниці, а близько 75% ТЦ потребують реконцепції, будівництво нових торгових об&lquot;єктів є для девелоперів одним з найбільш перспективних напрямків", - вважає директор проектної групи "Архіматика" Олександр Попов. 
За його словами, основними економічними передумовами для розвитку торгової нерухомості є стабілізація ситуації на ринку праці, збільшення витрат населення на купівлю товарів різної категорії. 
"Особливо стабільний попит серед споживачів на продуктову групу товарів, розваги, ресторани швидкого харчування", - говорить експерт. 
Також, за його словами, зростає активність з боку орендарів відносно якісних торгових приміщень, про що свідчить мінімальна вакантність в успішних ТЦ. 
"При цьому нові проекти торговельної нерухомості будуть відрізнятися масштабністю, раціональними плануваннями торгової зони, а також повноцінною розважальною складовою. Концепція торгових центрів буде базуватися на створенні об&lquot;єкта, на відвідування якого окрема людина або сім&lquot;я захоче витратити весь свій вільний час", - говорить Попов.


Назад Печать