Ассоциация помощи пострадавшим инвесторам
28-03-2024 21:34
http://investhelp.com.ua/ru/print/24361

Чиновник розповів про систему рейтингів у наданні пільгових іпотечних кредитів
Декабрь 27, 2011 

КИЇВ. 27 грудня. УНН. Строки надання пільгового молодіжного кредиту на придбання житла залежать від балів, які надаються тій чи іншій молодій сім’ї, згідно із затвердженою інструкцією. Про це під час прес-конференції в медіа-холі УНН сказав голова правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Леонід Рисухін.
За його словами, швидкість отримання кредиту за програмою пільгового молодіжного кредитування залежить від рейтингу певної родини. "У нас є рейтингова система та є черга…Можна прийти сьогодні й бути першим у рейтингу і отримати цей кредит, а можна бути зареєстрованим 5-7 років і бути у другій сотні. Це залежить від кількості балів, які надаються тій чи іншій сім’ї залежно від інструкції, яку нам затвердило міністерство Молоді та спорту", - зазначив керівник Держфонду.
Він також розповів про те, за якими параметрами нараховуються бали. "Бали надаються сім’ям залежно від кількості дітей, залежно від того, чи є право у цієї молодої сім’ї на позачергове забезпечення житлом – наприклад, молодий фахівець, який направлений на роботу за державним призначенням. Також додаткові бали надаються за звання кандидата наук, за отримання призових місць на міжнародних змаганнях. Бали нараховуються залежно від того, скільки сім’я стоїть на черзі, яка зареєстрована в органі місцевого самоврядування. Система цих балів кожного ставить на якесь відповідне місце в цьому рейтингу", - наголосив Л.Рисухін.
Як повідомляв УНН, на прес-конференції Л.Рисухін також розповів, що українські молоді сім’ї можуть отримати державну допомогу на придбання житла тільки за реєстрацією.


Назад Печать