Ассоциация помощи пострадавшим инвесторам
28-03-2024 11:59
http://investhelp.com.ua/ru/print/24587

Сім&lquot;ї Сосніних, 4-А. «Глухий кут» у будівництві
Декабрь 06, 2011 

Житловий комплекс на вул. Сім&lquot;ї Сосніних, 4-А., що складається з трьох будинків (840 квартир) мав бути введений  в експлуатацію ще у 2006 році. Будівництво будинку було розпочату у 2004. Забудовником об’єкту був ТОВ «Київвисотбуд», кредитував будівництво – АКБ «Київ».

 Залучення інвестицій велося через 17 спеціально створених комерційних фірм, котрі були зареєстровані за однією і тією ж самою адресою. Коли будівництво зупинилось - банк звинуватив забудовника у нецільовому використанні коштів, а будівельники, у свою чергу, пояснювали зупинку будівництва недофінансуванням з боку банку. Пізніше стало відомо, що об’єкт будівництва, взагалі, під заставою у банку «Форум». А банк «Київ» в свою чергу, через свої 17 ТОВ почав продавати ще не існуючі квартири не маючи на це відповідних дозволів. Неможливість розв’язати спір мирним шляхом спричинило звернення сторін до суду.

 Ну що ж, будівництво завмерло ще до кризи, забудовник оголошений банкрутом. Директор компанії затриманий в 2009 році за звинуваченням у будівельному шахрайстві, коли він продавав одні й ті ж квартири різним покупцям. У міжнародному розшуку він був близько року. Справу розслідує Генпрокуратура.

Але від такого повороту подій інвесторам не легше. Їхні квартири ніхто не добудовує і дивлячись на всі відписки органів державної влади – добудовувати не збирається. Та й впевнено сказати, що ці квартири належать інвесторам сказати ніхто не може.

Ініціативна група у відчаї, адже це перейшло з затяжного процесу у буденне життя. Вони, як по розкладу мають зустрічі з державними мужами, а самі живуть в судах.

Інвестори в свою чергу вже просто втрачають віру, що з цього будівництва колись буде таке бажане житло.

29 листопада відбулась ще одна зустріч інвесторів об’єкту по вул. Сім’ї Сосніних, 4-А. За всі роки на таких вже звичних для них зборах ряди людей все більш рідшають. Сьогодні інвестори разом з ініціативною групою та арбітражним керуючим вирішували в які двері стукати далі та які відкриті двері знову приведуть до глухого кута.

Прес-служба Асоціації

 

Иллюстрации

 


Назад Печать