Ассоциация помощи пострадавшим инвесторам
20-04-2024 17:51
http://investhelp.com.ua/ru/print/24593

Іпотечні кредити подешевшають
Декабрь 06, 2011 

Наступного року держава виділить 900 мільйонів гривень на здешевлення іпотечних кредитів. Іще 700 мільйонів - на добудову житлових будинків. На сьогодні в Україні майже чотири тисячі таких об’єктів. Між забудовниками проведуть конкурс. На ньому і оберуть довгобуди для соціальної програми.
Обсяг іпотечного кредитування восени трохи зріс. Але до докризового рівня ще далеко. Якщо тоді за день банки видавали 600 позик, зараз – 60. Кредитувати допомагає Державна іпотечна установа. Зараз у банків-партнерів ДІУ взяти іпотеку можна під 15% річних терміном на 30 років.
Віктор Миргородський, голова правління ДІУ: «Мы планируем на оборот понижать. На пол – один процент в год мы планируем снижать эту ставку, для того, чтобы для конечного заемщика кредит был с каждым годом меньше и дешевле».
Але позики на помешкання видають далеко не всім. Фінустанови сьогодні шукають надійних позичальників: із бездоганною репутацією та певним рівнем достатку.
Анатолій Дробязко, в. о. голови правління банку: «Нас интересуют молодые люди в возрасте там, допустим, до 35, может быть 40 лет. Которые имеют постоянное место работы, имеют профессию. Которые имеют совокупный доход на семью 8, лучше 10, а еще лучше 12 тысяч. Им будет проще обслуживать».
Банки намагаються створити умови, за яких обсяг щомісячних виплат за кредитами на житло дорівнюватиме розміру орендної плати. Щоб родина із доходом 7 - 8 тисяч могла обслуговувати платіж у 3 - 3,5 тисячі гривень щомісяця. У середньому, кажуть у фінустановах, іпотеку погашають протягом 7 років.


Назад Печать