Ассоциация помощи пострадавшим инвесторам
26-04-2024 0:48
http://investhelp.com.ua/ru/print/24847

Ціноутворення у сфері ЖКГ знову буде контролювати інститут
Ноябрь 18, 2011 

Два дні тому уряд ухвалив рішення про відновлення інституту контролюючого ціноутворення в сфері ЖКГ. Про це на брифінгу у Верховній Раді заявив лідер фракції Партії Регіонів О.Єфремов.

«Спочатку було прийнято рішення, ліквідувати інститут, який стежить за цінами, 2 дні тому прийнято рішення урядом відновити цей інститут, тому у нас буде інспекція за цінами працювати і далі і я думаю, що нічого надприродного в цьому плані в державі проходити не буде» , - заявив О.Єфремов.

Коментуючи також на прохання журналістів, нещодавнє прийняття парламентом законопроекту, який передбачає передачу повноважень тарифоутворення на ЖКП від місцевих органів підприємствам ЖКГ Єфремов підкреслив: «по-перше тарифи на місцях встановлюються органами місцевого управління, там де немає впливу державних органів, а там де цей вплив є, наприклад коли НКРЕ приймає рішення щодо підвищення тарифів на електроенергію, а НАК «Нафтогаз України» і його дочірні структури приймають рішення про підвищення ціни на газ, природно вони повинні приймати рішення з урахуванням вищих органів, але на сьогодні ці рішення приймаються за законом, безпосередньо на місцях і місцеві органи влади ... несуть відповідальність за прийняття цих тарифів», - підкреслив О.Єфремов.


Назад Печать