Ассоциация помощи пострадавшим инвесторам
29-03-2024 10:59
http://investhelp.com.ua/ru/print/24859

Народні депутати вимагають 750 мільйонів на молодіжне будівництво
Ноябрь 18, 2011 

Група парламентаріїв направила відкрите звернення спікеру Верховної Ради Володимиру Литвину та прем&lquot;єр-міністру Миколі Азарову про необхідність при розгляді проекту Держбюджету на 2012 рік у другому читанні збільшити видатки на молодіжні житлові кредити до 750 мільйонів гривень. Під документом поставили підписи депутати Андрій Пінчук, Катерина Самойлик, Павло Костенко та Сергій Гриневецький, які є членами наглядової ради Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву.

Нардепи констатують, що "протягом 2005-2009 років постійно зменшувався обсяг фінансування пільгового державного кредитування молодих сімей, а в 2009 році з державного бюджету взагалі не виділили коштів". Як наслідок, відзначається в зверненні, планові показники Державної програми забезпечення молоді житлом на 2002-2012 роки щодо надання пільгових кредитів не досягнуто через недофінансування в 750 мільйонів гривень, про що зазначено у висновках Рахункової палати за результатами аудиту цієї програми в 2010 році.

"Сьогодні існує реальна загроза згортання цієї важливої соціально-економічної програми, яка є одним з найважливіших напрямків підтримки молодих громадян", - вважають депутати. Вони відзначають, що це "може мати значні негативні наслідки і розчарування серед молоді" через те, що в проекті Державного бюджету на наступний рік на молодіжне житлове кредитування передбачено всього 60 мільйонів гривень.

У той же час, відновлення урядом в 2010 році реалізації програми і доведення обсягів фінансування до 60 мільйонів в 2011 році, додають парламентарі, "однозначно сприймається молоддю саме як позитивний сигнал про відновлення уваги держави, і надія на більш відчутну підтримку молодіжного будівництва".

У зв&lquot;язку з цим, нардепи закликають голову ВР і прем&lquot;єра сприяти збільшенню фінансування молодіжного житлового кредитування в 2012 році до 750 мільйонів гривень. 


Назад Печать