Ассоциация помощи пострадавшим инвесторам
28-03-2024 18:42
http://investhelp.com.ua/ru/print/25221

Близнюк: Для модернізації ЖКГ необхідно понад 700 млрд. грн.
Октябрь 31, 2011 

На реалізацію проектів з модернізації систем у сфері житлово-комунального господарства (ЖКГ) необхідно понад 700 млрд грн. Про це у своїй статті у виданні "Дзеркало тижня. Україна" пише міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк.

"Ми маємо величезні резерви в економії енергоресурсів. Галузь повинна бути прибутковою, але нам необхідні величезні фінансові вливання. Ніякі бюджетні програми (хоча ми і будемо за них боротися) не зможуть забезпечити навіть 1% інвестиційної потреби комунальних підприємств. Не зможуть вирішити цю проблему і чергові підвищення вартості комунальних послуг", - йдеться у статті Близнюка.

Також там сказано: "Тому суть реформи ЖКГ - не тільки в проведенні технічних заходів, а й у залученні всіх можливих форм фінансування в галузь. Наше головне завдання - створення сприятливих умов для бізнесу в ідеології закону України "Про державно-приватне партнерство". Ми розуміємо, що майбутнє ЖКГ - це нормальний рентабельний бізнес в сфері життєзабезпечення ".

Раніше Анатолій Близнюк вже називав цифри 700 млрд грн. Тоді вона звучала в контексті інвестиційної потреби України у сфері систем життєзабезпечення.

Нагадаємо, 21 вересня ц.р. прем&lquot;єр-міністр України Микола Азаров доручив ряду міністерств розробити п&lquot;ятирічний план переоснащення комунальних об&lquot;єктів, в першу чергу тих, що знаходяться далеко від центрального теплопостачання, для оснащення їх новітніми технологіями енергозбереження.

У черні ц.р. прем&lquot;єр-міністр України Микола Азаров заявив, що з Державного бюджету України в 2012 р. буде виділено 5 млрдгрн на розвиток житлово-комунального господарства.

Слід зазначити, що ситуація в сфері ЖКГ стала причиною відставки міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Віктора Тихонова і його першого заступника Юрія Хіврича.

Наприкінці травня на розширеному засіданні Кабміну з питань ЖКГ Президент Янукович різко розкритикував роботу міністерства ЖКГ. 


Назад Печать