Ассоциация помощи пострадавшим инвесторам
19-04-2024 19:48
http://investhelp.com.ua/ru/print/25223

Через Податковий кодекс квартири подорожчали на 5-7%
Октябрь 31, 2011 

Покупці квартир в нових, щойно зданих будинках, можуть зіткнутися з тим, що перед закриттям угоди квартира може різко подорожчати - на 5-7%, повідомили представники порталу. Стрибок ціни може статися в тому випадку, якщо після введення будинку в експлуатацію та отримання права власності на квартиру власниками, в експлуатації квартира фактично ще не перебувала.

"Зумовлено це тим, що згідно з новим Податковим кодексом, розмір ставки при продажу нерухомості тепер залежить від терміну набуття права власності на цей об&lquot;єкт власником", - йдеться в повідомленні.

Так, додають фахівці, якщо квартира перебуває у власності власника - фізичної особи менше трьох років, то згідно з новим кодексом при її продажу він зобов&lquot;язаний заплатити додатково 5% податку. При цьому як і раніше оплачується також 1% відрахувань до Пенсійного Фонду і 1% держмита (або ж послуги приватного нотаріуса).

"Хоча, теоретично, всі ці збори має оплачувати особа, яка отримує дохід - в українських реаліях багато продавців оплату даних податків "вішають" саме на покупця. Тому, при заявленій вартості, наприклад, 100 тис. доларів, під час торгів (або навіть у момент підписання попереднього договору) може виявитися, що квартира коштує вже 105 тис. доларів або 107 тис. доларів", - вважає джерело.

Експерти рекомендують при зверненні за оголошенням про продаж квартири у щойно зданому будинку обов&lquot;язково уточнювати: хто і скільки платитиме податків.

Раніше повідомлялося, що за рік - з вересня 2010 року середні ціни на квартири в новобудовах зменшилися на 0,7%, а порівняно c груднем минулого року - зросли на 1,3%.

За матеріалами Корреспондент.net


Назад Печать