Ассоциация помощи пострадавшим инвесторам
28-03-2024 11:53
http://investhelp.com.ua/ru/print/25391

Уряд не хоче витрачатися на житло для молоді
Октябрь 20, 2011 

Державна спецiалiзована фiнансова установа "Державний фонд сприяння молодiжному житловому будiвництву" виступає за збiльшення фiнансування для кредитiв молодим сiм&lquot;ям та одиноким молодим громадянам на будiвництво та придбання житла.

Про це сказав голова правлiння Держфонду Леонiд Рисухiн, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

За його словами , фінансування необхідно збільшити приблизно вдвiчi порiвняно iз закладеною у проект держбюджету сумою в 60 мільйонів гривень - до 120 мільйонів гривень.

"Ми проводимо консультацiї з народними депутатами, з Мiнфiном, щоб було збiльшено суму на кредитування. На сьогоднi сума поки що записана, як i на поточний рік, 60 мільйонів, але я думаю, що її буде збiльшено. Ми просимо десь удвiчi", - зазначив Рисухін.

За даними фонду на 1 жовтня, 60 мільйонів гривень, передбачених держбюджетом на 2011 рiк, профiнансовано в повному обсязi.

Крiм того, за рахунок коштiв мiсцевих бюджетiв на реалiзацiю цiєї програми у 2011 роцi передбачено 47,4 мільйона гривень, з яких на 1 жовтня профiнансовано 25,9 мільйона гривень.

Держфонд у сiчнi-вереснi поточного року надав 307 пiльгових житлових кредитiв молодим сiм&lquot;ям.

"До кiнця року обсяги фiнансування програми з усiх джерел буде доведено до 130 мільйонів гривень, що дасть змогу за результатами року забезпечити житлом близько 500 молодих сiмей", - йдеться в матерiалах.

Крiм того, як зазначив Рисухiн, фактичне недофiнансування програми забезпечення молодi житлом, розрахованої на 2002-2012 роки становить на сьогоднi 630 мільйонів гривень.

"Було б правильно, щоб держава дофiнансувала це хоча б в останньому роцi", - сказав вiн.

Голова правлiння держфонду також повiдомив, що фонд сподiвається на видiлення в 2012 роцi 32 мільйонів гривень на погашення заборгованостi та компенсацiї вiдсоткiв за кредитами молодi, яка виникла ще у 2009 роцi.

У матерiалах фонду також повiдомляється, що на 1 жовтня для надання громадянам держпiдтримки на будiвництво (купiвлю) доступного житла спрямовано 65,1 мільйона гривень.


Назад Печать