Ассоциация помощи пострадавшим инвесторам
28-03-2024 19:14
http://investhelp.com.ua/ru/print/25541

Європейські експерти оглянуть житловий фонд України
Октябрь 12, 2011 

КИЇВ. 11 жовтня. УНН. У березні 2012 року Україну відвідають експерти Європейської економічної комісії ООН, які проведуть Національний огляд житлового сектора. Таких домовленостей досягнуто за результатами 72-ї сесії Комітету з житлового господарства та землевпорядкування ЄЕК ООН, участь у якій взяли представники Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, повідомили УНН у прес-службі відомства.

Представники Мінрегіону поінформували комісію про вжиті Україною заходи з підготовки до цього заходу.

"Створено Національну групу експертів, з представників центральних та місцевих органів влади, до компетенції яких віднесено питання житлової політики, будівництва, землекористування. Також до неї увійшли фахівці профільних науково-дослідних інститутів. У липні цього року проведено підготовчу місію ЄЕК ООН та сформовано структуру Національного огляду житлового сектора України», – повідомив голова української делегації директор Департаменту державних програм та розвитку житлового будівництва Мінрегіону Олександр Непомнящий.

Національний огляд житлового сектору – це інструмент, що дозволяє урядам аналізувати вживані ними політики і стратегії, а також інституційні, правові, фінансові та соціально-економічні умови в країні, з тим, щоб порівнювати отримані результати з міжнародним досвідом. Українська делегація взяла участь у 72-й сесії Комітету з житлового господарства та землевпорядкування Європейської економічної комісії ООН, яка відбулася на початку жовтня у Женеві.

Довідково: Проект "Національні огляди житлових секторів" було розпочато у 1995 році Комітетом з житлового господарства та землевпорядкування ЄЕК ООН. Цей проект орієнтований на країни з перехідною економікою регіону ЄЕК ООН, сприяє взаємовигідному обміну досвідом між ними, а також удосконаленню системи управління житловим сектором і сектором землекористування.

За цей період ЄЕК ООН підготовлено огляди в Болгарії, Польщі, Словаччині, Литві, Румунії, Республіці Молдова, Албанії, Вірменії, Російській Федерації, Сербії та Чорногорії, Грузії, Білорусі, Киргизстані, Азербайджані та Таджикистані. 

Джерело:  УНН


Назад Печать