Ассоциация помощи пострадавшим инвесторам
17-04-2024 1:38
http://investhelp.com.ua/ru/print/25739

Мешканцям гуртожитку у Львові влаштували «марафон з виселення»
Октябрь 03, 2011 

Депутат Львівської міської ради від ВО «Свобода» Василь Горон заявляє, що мешканцям гуртожитку № 2 на вул. Таджицька, 19 завідувачка гуртожитку влаштувала «марафон з виселення» і створює «нелюдські умови проживання з метою виселення людей на вулицю».

Він просить прокурора Львова Андрія Стасіва втрутитись у ситуацію. Про це депутат повідомив ZAXID.NET.

«До мене звернулися мешканці гуртожитку № 2 на вул. Таджицька,19, який перебуває у власності Міністерства освіти і науки України та в оперативному управлінні Львівського державного університету фізичної культури. Багато мешканців проживають в гуртожитку десять-двадцять років на законних підставах і, згідно Типових угод про компенсацію комунальних послуг та фактичних витрат на утримання приміщень своєчасно оплачують за надані комунальні послуги. Проте зі сторони університету неодноразово чинилися спроби виселити їх без надання їм іншого житла», – наголосив депутат.

З його слів, на сьогодні, «з метою примусити мешканців гуртожитку виселитися із своїх помешкань» не надаються жодні комунальні послуги, в будинку припинено енерго- та газопостачання.

«Завідуюча гуртожитком Марія Пристай оголошення про виселення людей прикрашає нарцисами (це можна побачити на фотографіях, які надано мешканцями), насміхаючись над людьми, які змушені жити в нелюдських умовах. Зі слів мешканців, «марафон виселення» розпочала у 2001 році тодішній проректор з господарської роботи, мотивуючи свої дії потребою поселення в гуртожитку працівників та студентів університету», – каже Василь Горон.

Однак, за його інформацією, ще 1991 року з гуртожитку було виселено всіх студентів, з того часу кімнати гуртожитку винаймалися.

«У своєму зверненні мешканці гуртожитку згадують, що завідуюча гуртожитком повідомила, що вже виготовлена документація на реконструкцію та переобладнання гуртожитку в блокову систему (квартири) і в подальшому гуртожиток буде переданий військовим. Як вияснилося згодом, все це робилося без відома Міністерства освіти і науки України та керівництва університету. Під тиском було проведено часткове виселення мешканців, а коли виявили це порушення, то впродовж місяця гуртожиток був заселений новими мешканцями, які не були ні працівниками, ні студентами університету», – розповів депутат.

Попри те, що гуртожитки на вул. Таджицька,19 та вул. Пасічній,64а мають статус «студентського», каже Василь Горон, все ж використовуються вони для здавання кімнат в оренду для різних категорій мешканців. Зокрема, на вул. Пасічній,64а до 2001 року «окремі приміщення гуртожитку здавалися в оренду для єврейської школи, не зважаючи на заборону використовувати приміщення студентських гуртожитків під оренду для потреб установ та організацій».

Василь Горон наголошує, що наступні етапи виселення продовжили у 2005 та 2007 роках.

«Було видано розпорядження знову ж таки мотивоване потребою університету у забезпеченні житлом своїх працівників та студентів. Проте, на місце виселених людей кожного разу заселялося далеко не студентів та не працівників університету». У 2009 році всі угоди з мешканцями було переукладено й у нових зазначалося термін дії угоди, якого раніше не було вказано. Весною цього року мешканців черговий раз повідомили про виселення, проте цього разу окремі з них вирішили захистити своє право на проживання через суд. Не зважаючи на ухвалу Галицького районного суду про забезпечення позову, якою суд заборонив Львівському державному університету фізичної культури виселяти мешканців гуртожитку та погіршувати умови їхнього проживання, в гуртожитку нічого не змінилося», – додав депутат.


Назад Печать