Ассоциация помощи пострадавшим инвесторам
29-03-2024 13:35
http://investhelp.com.ua/ru/print/25827

Регіоналу скасували дозвіл будувати в Парку культури у Львові
Сентябрь 27, 2011 

Сьогодні, 23 вересня, виконавчий комітет Львівської міської ради скасував наказ директора департаменту містобудування міськради, яким було затверджено вимоги до архітектурно-планувальної частини проекту реконструкції офісних приміщень на вул. Лижв’ярській, 42 з розширенням за рахунок надбудови для гр. О. М. Баляша.

Також згідно з рішенням виконкому гр. Баляша зобов’язано привести до попереднього стану земельну ділянку площею 0,1022 га, надану в оренду на 10 років для обслуговування адміністративного будинку. Також міськрада звертається до Державної інспекції архібудконтролю у Львівській області щодо скасування повідомлення про початок виконання на згаданій ділянці робіт.

Як інформував ZAXID.NET, 13 вересня з’явилась інформація про те, що у Львові в Парку культури та відпочинку ім. Б. Хмельницького, поблизу Монумента Слави, ведеться незаконне будівництво багатоповерхового житлового будинку.

За інформацією ZAXID.NET, будівництво здійснює фірма, яку пов’язують з кандидатом у депутати Львівської обласної ради від Партії регіонів.

Водночас вчора Львівське обласне відділення Конгресу української інтелігенції звернулося з відкритим листом щодо «зухвалого захоплення великої території посеред паркової зони у Центральному парку культури ім. Б. Хмельницького» до львівського міського голови Андрія Садового, начальника управління СБУ у Львівській області Юрія Кіцула і прокурора м. Львова Андрія Стасіва.

Водночас, депутат Львівської міської ради Віра Лясковська наголосила, що перед тим, як приймати ухвалу про оренду земельної ділянки в Парку культури, Львівська міська рада мала звернутися за погодженням до управління культури, управління екології та Львівської обласної ради, однак цього зроблено не було. Також вона наголосила на тому, що дозвіл Інспекції держархбудконтролю виданий на підставі неправдивих документів, наданих власником будівлі колишнього планетарію, О.М. Баляш.

Окрім того, Віра Лясковська наголосила, що власник будівлі колишнього планетарію є дружиною колишнього депутата Львівської міської ради від ВО «Батьківщина», а нині члена Партії регіонів Олега Баляша. Відтак вона заявила про намір звертатися з приводу будівництва в Парку культури до керівництва ЛОО Партії регіонів.


Назад Печать